Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hosting u kwikphp.com prosím pomoc

ahoj potreboval bych poradit,zaregistroval sem si domenu u Forpsi.cz a chci mit hosting u kwikphp.com ale u forpsi chteji aby me u freehostingu nastavili alias moji domeny neco.com coz si snad muzu nastavit sam-ne?a potom chteji aby me poslali IP adresu abych si ji mohl nastavit v DNS zaznamu typu A u forpsi.

Prosim jestli me muzete nekdo popsat podrobny postup jak to mam udelat, predem vsem dekuju za rady

na jednom foru pisi tento prispevek :
vytvorit si subdomenu (subdomena.mojedomena.cz) a v administraci dns (na admin.mojedomena.cz) pridat zaznam (subdomena - A - 209.190.85.230 ), chvili pockat a pak uz se tesit z funkcni subdomeny i v dobe vypadku pipni (takze velmi casto :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zaregistruješ se na tom tvém serveru (kwikphp.com), a nasměruješ na něj DNS (přes administraci domén…
Kurt 20.04.2007 21:44
Kurt
jo jasne mam vlastni domenu něco.com ale kdyz kliknu na zmenu DNS servru tak me to pise:Požadavek ne…
mates118 20.04.2007 22:14
mates118
Budeš se muset domluvit s tech supportem FORPSI. Změna DNS je sice jednoduchá, ale jestli nevíš přes… poslední
Rce 20.04.2007 22:45
Rce

Budeš se muset domluvit s tech supportem FORPSI. Změna DNS je sice jednoduchá, ale jestli nevíš přesně co děláš, můžeš toho na Internetu docela dost vodrovnat. Proto do záznamů DNS nemůže každý, obvykle jen admini. Já třeba mám práva měnit DNS všech domén, které spravuji pro své zákazníky ale zákazníci sami tam nemohou. Mým partnerem není FORPSI, takže tam to může být poněkud jinak.
Další problém je ten, že nepomůže jen nastavit IP adresu na server hostingu. Tam může být (a zpravidla také je) více virtuálních serverů pro různé domény. Admin hostingu musí například (mj) v Apachi nastavit adresáře, kde se bude nacházet virtuální server dané domény.
Pozor, po změně DNS to může trvat až 48 hodin, než to proleze všema kešema a začne ze všech koutů Internetu fungovat (viz když jsem změnil DNS Poradny, trvalo to někomu až celý den, než se k nám dostal).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru