Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém - Opera a mail od pipni.cz

Zdravím všechny,
používám jako webhosting (teď už vím že ne zrovna dobrý) pipni.cz. Založil jsem také svůj mail a když ho používám přes webové rozhraní od pipni tak všechno funguje jak má. Nedokážu však nastavit webového klienta v Opeře.

Nastavil jsem vše podle toho co jsem dostal v dokumentech k objednané službě od pípni. Když však chci odeslat nějaký mail objeví se chybová hláška:

opera.jpg

Když nastavím jako SMTP easic.cz což je můj provider tak to po mě chce uživatelské jméno a heslo a nemůžu tam žádné dostat.

Nevíte někdo co mám špatně a jak to správně nastavit?

Díky všem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No to je výborný. Jak jsem se tam mohl dostat? Vím že už se i stalo, že se IP adresa objevila na BAN…
shark 21.04.2007 12:09
shark
Tedy pánové, nevím, školy nemám, ale jestliže nepoužíváš SMTP od svého providera, dají se problémy o…
iv936 21.04.2007 12:51
iv936
Už se mi podařilo odstranit tu IP adresu z toho blacklistu. Teď mi to píše "jen" chybu: Chyba v zadá…
shark 21.04.2007 12:55
shark
Teď si tipnu já. U toho seznamáckého účtu máš nastaven SMTP.seznam.cz. Na záložce servery máš "použí…
Kráťa 21.04.2007 13:16
Kráťa
Dobře,díky. poslední
shark 21.04.2007 13:26
shark

Tedy pánové, nevím, školy nemám, ale jestliže nepoužíváš SMTP od svého providera, dají se problémy očekávat.

Takže bych doporučil pokorný návrat k SMTP providera. To, že chce jméno a heslo, je běžná věc, neběžný je tvůj popis "nemůžu tam žádné dostat". V první řadě musíš mít user + pass, které u providera máš, v řadě druhé ho tam musíš zadat včetně typu autorizace (je-li jaká).

Jak už jsem řekl, školy nemám, ale přesto budu tipovat: Že ty zadáváš do SMTP heslo své emailové schránky na pipni.cz? Což by samozřejmě bylo špatně, páč provider nemá s emailovou schránkou nic společného. Obvykle (ne vždy) provider poskytne i schránku, její user + pass se pak používá pro SMTP, případně si tyhle údaje u něj vyžádej. Zpravidla bývají ve smlouvě o připojení.

Už se mi podařilo odstranit tu IP adresu z toho blacklistu. Teď mi to píše "jen" chybu: Chyba v zadání adresáta [550 relay not permitted]

Díky za rady, vyzkouším. Mám heslo a login k přihlášení na hotspot a login s heslem k mailu od easicu. To první samozřejmě nejde, takže zkusím pohledat to druhé (má to někde táta). Předem díky

Jinak v Opeře mi bezproblémů jde mail od seznamu, jesli to nějak pomůže...

Teď si tipnu já. U toho seznamáckého účtu máš nastaven SMTP.seznam.cz. Na záložce servery máš "používat zabezpečené..." A proto ti to v Opeře fungovalo, jelikož Seznam poskytuje i SMTP (když si ho nastavíš). Ale bylo by lepší, dát si u všech účtů providera.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru