Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze spustit některé aplikace ve Windows 10 (Počasí, Zprávy,...)

Zdravím,

všiml jsem si jednoho problému ve Windows 10. Když klepnu na start a chci otevřít nějakou aplikaci (Počasí, Zprávy,...), tak se objeví pouze logo aplikace a za tím barevné pozadí a nic se neděje. Nevíte, čím by to mohlo být?

Děkuji za rady, Jakub Michálek.

PS.: Včera jsem klonoval, z HDD na SSD, ale nejsem si jistý, zda to potom začalo dělat, aplikace jsem delší dobu nepoužíval.

Předmět Autor Datum
Aha, tak když se tak koukám na net, tak je to po té velké aktualizaci, takže s tím asi nic neudělám,…
jakub.michalek 26.12.2015 16:58
jakub.michalek
...klonoval, z HDD na SSD... Obrovská chyba. Klonovať systém z HDD na SSD sa dá, ale sa neodporúča.… poslední
Ansam 26.12.2015 19:23
Ansam

...klonoval, z HDD na SSD...

Obrovská chyba. Klonovať systém z HDD na SSD sa dá, ale sa neodporúča. Obrovský zápis dočasných súborov na SSD a ich následné odstráňovanie. Takto si za chvíľu odrovnáš SSD disk. Po naklonovaní nefungujú niektoré aplikácie a často padá systém.

Obrovský zápis dočasných súborov je typický pre systém nainštalovaný na HDD. Systém na SSD nevytvára také množstvo dočasných súborov.

Odporúčam čo najskôr preformátovať SSD a vykonať čistú inštaláciu Windows 10, alebo pokračovať v používaní systému z pôvodného HDD.

Príčina je v klonovaní. Ak by to bolo klované zo SSD na SSD, tak by všetko fungovalo a disk so systémom by sa dal v pohode používať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru