Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovypínání numerické klávesnice

Prosím o radu - při každém zavření notebooku se mi vypne numerická klávesnice. Mám Acer Aspire E15 windows 10. Numerickou klávesnici velmi často potřebuji při práci, tak je hrozně protivné znovu a znovu ji zapínat klávesnicí Numlock. Chtěla bych aby se nezamykala při každém zavření notebooku, prohledala jsem různá nastavení, ale nenašla jsem tam, kde se to vypínání vypíná. Za radu předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Dej spustit, napiš regedit, pak najdi "HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard\InitialKeyboardInd…
Holy99 27.12.2015 16:46
Holy99
Děkuji zkusila jsem oboje. Když jsem se vzpamatovala z té vlny horka, která mě polila, když jsem si… poslední
ppppavlina 28.12.2015 16:55
ppppavlina

Dej spustit, napiš regedit, pak najdi "HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard\InitialKeyboardIndicators" a nastav hodnotu na 2, popřípadě zkus: na přihlašovací obrazovce zapni numlock, nepřihlašuj se a restartuj.

Děkuji zkusila jsem oboje. Když jsem se vzpamatovala z té vlny horka, která mě polila, když jsem si přečetla variantu A, a pustila se do věcí, které jsem nikdy nedělala, tak jsem se skutečně nakonec dopracovala k nějakému Initial|KeyboardIndicatos a nastavila hodnotu 2. Jen mě bylo divné, že předtím tam by nějaký retězec - 2147483648 - že tak dlouhé číslo mám změnit na dvojku. Pak jsem ještě zkusila variantu B a vypla jsem noťas a zapla, na přihlašovací obrazovce jsem zapla numlock, nepřihlásila se a restartovala. Při spuštění některých dokumentů - no ty vlastně ani spustit nějak moc nešly, pořád něco hlásilo nějakou chybu, jsem tedy znovu vlezla do toho regeditu a upravila ten Initial\KeyboardIndicators na původní hodnotu. Takže jsem tam, kde jsem byla, při zavření noťasu se vypne numerická klávesnice :(. Kdo takové blbé nastavení vůbec vymyslel a do toho noťasu dostal, nepochopím. Ale děkuji za ochotu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru