Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Česká klávesnice a Správce ve W10

Zdravím, mám dva problémy ohledně nového W10, takže to dávám rovnou do jednoho příspěvku.

1.) Překopíroval jsem nastavení jazyka do všech částí systému přes ovládací panely/jazyky. Jenže klávesnice mi na administrátorských účtech stále nastavuje anglickou klávesnici jako výchozí. Když si přes nastavení, jazyky smažu a přejdu do jiné části systému, tak pokud do toho nastavení vlezu znova, tak opět je tam anglická klávesnice a česká je až na druhém místě. Přitom anglická není nastavení jako výchozí. Můžete mi prosím někdo poradit co s tím?

2.) Potřebuji na administrátorském účtě povolil spouštění u jedné hry jako správce. Už jsem vyzkoušel snad všechny varianta a stále to po mě chce heslo správce z důvodu možných provádění změn. Ve vlastnostech jsem zkusil zaškrtnout spouštění jako správce (nefunguje), ve vlastnostech/zabezpečení jsem nastavil všechna povolení pro změny (nefunguje), přes příkazový řádek jsem zkoušel funkci runas (po vložení celého příkazu řádku nemám možnost vložit heslo, přestože ho po mě chtějí [jako by se vypla klávesnice]). Nevíte, kde se dá ještě něco nastavit?

Moc děkuji za pomoc!

Předmět Autor Datum
Hezký den, 1. Jestli jsem to správně pochopil, tak chcete přehodit pořadí jazyků. To uděláte separát…
FeRi22 30.12.2015 09:12
FeRi22
Díky za odpověď, první problém je vyřešen, ale ten druhý přetrvá. V Layers je cesta k souboru, ale… poslední
TonekBrno 31.12.2015 10:30
TonekBrno

Hezký den,
1. Jestli jsem to správně pochopil, tak chcete přehodit pořadí jazyků. To uděláte separátně v každém účtu spuštěním příkazu: control.exe /name Microsoft.Language z příkazového řádku (pravý klik na tlačítko "Start" ->Příkazový řádek). Objeví se dialog s názvem Jazyk, kde lze pořadí jazyků změnit.
2.

Potřebuji na administrátorském účtě povolil spouštění u jedné hry jako správce.

Administrátorský účet = účet správce. Pokud něco spouštíte pod účtem administrátora, pak ho spouštíte pod účtem správce. Pokud máte ve vlastnostech zaškrtnuto "Spustit jako správce", pak se maximálně UAC zeptá jestli povolíte spouštění jako správce. Toto povolení je v registru Windows je uloženo ve větvi: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers, nebo HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers kde název parametru je cesta k souboru, typ parametru je REG_SZ a hodnota je RUNASADMIN (resp. obsahuje hodnotu RUNASADMIN). Např: Název: C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE Typ: REG_SZ Data: RUNASADMIN

Díky za odpověď, první problém je vyřešen, ale ten druhý přetrvá.

V Layers je cesta k souboru, ale stále vyskakuje hláška o zadání hesla správce. Viz obrázek. Takže existuje ještě nějaký způsob, jak vypnout to heslo u této konkrétní hry? Nebo ještě jinak. Existuje ještě nějaký způsob, jak nastavit dětem nastavit účet, aby nemohli instalovat hry? Díky za pomoc!

t5wztpso9

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru