Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem cpu fan error

Dobrý den,
včera sem zakoupil nový processor Intel i5-2500s 2,8Ghz, všechno sem zapojil vyměnil jak základní desku tak processor a namazal chladící pastu. Bohužel sem zjistil že můj větrák nejede připevnit na základní desku

Udělal sem to že sem ho tam nějak "šikovně" položil a zapnul pc, při prvním spuštění vše v pořádku naběhlo a vyběhlo okénko jaký mód mám u processoru vybrat. Vybral sem si ten největší, přitom sem si všiml že rychlost větráku je cca 2500rhm <- omlouvám se jednotky si nepamatuji, a cpu teplota vyskočila cca až na 45 stupňů.
Řekl jsem si že je to asi v pořádku pozvrdilcsem a počítač sem zapnul, hned po před načítání windowsu se mi začal opravovat disk, oprava se dokončila a už sem byl na ploše .. Šel sem hned na internet.. A najednou se CPU využití zvedlo na 80%, po zapnutí hry to vyskočilo na 100%, přičemž moje staré AMD stačilo hry na max 60%, a prohlížeč ani nic moc nezvedal. Tak sem na to už neměl náladu, dneska sem vstal, všechno z pc vyndal a složil vše znova (utáhl šroubky atp) spustil sem pc, hned normálně píplo, a poté se chvíli načítal a potom sem uslyšel takové jiné pípnutí a vyběhl error cpu fan. Stiskl sem enter zase mi vyběhl tamto zvolení módu a zase a sem vybral ten nejnáročnějsí a teploty+rychlost větráku byly stejné jako včera. Stiskl sem enter, počítač naběhl a a byl sem na ploše (kde je u tphoto processoru nějak 4% vytížení) a po jedné minutě se pc sekl a nešlo nic dělat. Tak sem ho vypl.

Předem díky za jakékoliv rady a typy.

Předmět Autor Datum
Dobře teď sem zjistil že jsem to zapojoval do cpu chan.. Hned sem to přepojil a error to už neukazuj…
Pheps 31.12.2015 09:23
Pheps
zakoupil nový processor Intel i5-2500s 2,8Ghz, všechno sem zapojil vyměnil jak základní desku Se ne… poslední
sambilionk 31.12.2015 11:34
sambilionk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru