Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nejde.
MM.. 24.04.2007 13:41
MM..
Kdybych to neviděl na vlastní oči, že to jde, tak to netvrdím. Určitě to nějak jde a já na to přijdu…
mia 24.04.2007 16:22
mia
V tom pripade kopec veci nebude fungovat, alebo bude fungovat naprd.
MM.. 24.04.2007 19:26
MM..
To mi nevadí, já potřebuju pouze USB a jeden program napsanej ve VisualBasicu, a celý to potřebuju s…
mia 24.04.2007 20:20
mia
na USB potrebujes ovladac zavisly od chipsetu... P.S. a asi aj enumeraciu, t.j. to "hladanie novych…
MM.. 24.04.2007 20:22
MM..
Dobře, v tom případě enumerovat pouze USB a skrytě, to by taky mělo nějak jít, ne? Ovládač závislý o…
mia 24.04.2007 20:42
mia
Ja neviem ake subory ale USB controller je vsade iny preto treba ovladac zavisly od chipsetu. Resp m…
MM.. 24.04.2007 23:23
MM..
Takže mám zmáknutej zákaz detekce, musí se před startem Woken přejmenovat SetupX.dll a Setup4.dll, p… poslední
mia 25.04.2007 00:50
mia

To mi nevadí, já potřebuju pouze USB a jeden program napsanej ve VisualBasicu, a celý to potřebuju spustit z ramdisku. Ten program mi chodí i v té úplně mrňavé instalaci, ale nechodí tam USB.

EDIT: Bohužel nemůžu použít Linux ani nic jinýho, na to zařízení jsou drajvry pouze pro Wokna.

Dobře, v tom případě enumerovat pouze USB a skrytě, to by taky mělo nějak jít, ne? Ovládač závislý od čipsetu nepotřebuješ, ve většině případů se dají použít: USBUI.DLL, UHCD.SYS, USBD.SYS a USBHUB.SYS. Ty soubory tam budou. Mohl bych upravit *.inf, aby se pro každý zařízení natvrdo použily tyhle drajvry. OPRAVA: Teď jsem si pro jistotu zkontroloval čtyři mašiny, v každé je jiný pajšl (VIA, SIS, i810, i865), všude jsou pro USB pouze tyhle čtyři soubory. Plus tam půjde ještě IGORPLUG.SYS, pro obsluhu toho zařízení.

S tím VB máš asi pravdu, bohužel nenaučil jsem se a už se asi nenaučím C++, umím pouze VB, ale ten používám pouze na zobrazení vzhledu aplikace, jinak všude volám Win32 API.

Ja neviem ake subory ale USB controller je vsade iny preto treba ovladac zavisly od chipsetu. Resp minimalne existuju 2standardy pre USB controller (UHCI u intelu a OHCI ostatni) a pre USB2.0 potom este EHCI, neviem ktore ovladace Win obsluhuju co a ako, a ci v tych co si pisal mas pokryte vsetko. Nestaci sa zaoberat subormi ide o to co ten ovladac zdetekuje a co robi apod. Do detailov neviem co a ako robia tie ovladace vo Win, viem ale ze obsluha USB controllera je riadna sra*** a univerzalne to snad ani nejde (mozno ano, ak to poriesis univerzalne pre vsetky chipsety tak ok potom si frajer).
P.S. mozno by to slo tak ze by si do tych Win nacpal ovladace (*.inf a subory pre USB controller) z ViA4in1 a aj od intelu, a pri starte si Win zdetekuju a nacitaju ten ktory tam momentalne je...

Takže mám zmáknutej zákaz detekce, musí se před startem Woken přejmenovat SetupX.dll a Setup4.dll, po startu GUI se musí přejmenovat zpátky. Všechny důležitý ovládače se musí nacpat do system.ini (takhle jde vyřešit VGA, myš, klávesnice, cdrom). USB budu muset řešit ovládačem pro DOS (uhci.exe nebo ohci.exe, ale zatím se mi na všech kompech s integrovanýma USB portama chytá pouze uhci.exe). No bude to ještě zajímavý...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru