Předmět Autor Datum
aj auto ma zapalovac na cigarety (aspon teda nasa stara lada mala :-D) a predsa si ho pren nikto nek…
2laak 24.04.2007 15:41
2laak
dneska už mi takovéto věcičky připadají zbytečný ( mp3-přehrávače, diktafony), dnes už všechny tito…
Boeing 24.04.2007 15:49
Boeing
Mělo by to sloužit pro záznam různých školení (ne každý den).
jbo 24.04.2007 20:28
jbo
no ak to viete dat pod nos prednasajucemu...ale mozno by nebolo odveci napisat vas typ mp3 prehravac…
2laak 24.04.2007 21:02
2laak
je zde mnoho faktoru co ovlivni vysledek zvukoveho záznamu, napr. vzdálenost od objektu záznamů, hlu…
Boeing 25.04.2007 01:48
Boeing
Mám MP3 přehrávač Emgeton E2 Cult. Jsem na výšce a párkrát se mi stalo, že jsem potřeboval nahrát př…
Ursus 28.04.2007 11:34
Ursus
Mám tento zmetek elshop.pkdata.cz, používal jsem ho na nahrávání přednášek z čínštiny, když se to pa… poslední
MaSo 28.04.2007 12:11
MaSo

aj auto ma zapalovac na cigarety (aspon teda nasa stara lada mala :-D) a predsa si ho pren nikto nekupi.

ja som skusal len 2-3 lacnejsie prehravace mp3 (do 4.000,-Sk) a nahraty zvuk bol bieda. zalezi na tom, ci budete nahravat z velkej vzdialenosti a ci to potrebujete na kazdodennu pracu alebo len nahrat raz za cas hromzenie profesorov... v prvom pripade investovat, v druhom aj lacnejsi mp3 posluzi :-)

je zde mnoho faktoru co ovlivni vysledek zvukoveho záznamu, napr. vzdálenost od objektu záznamů, hluk na pozadí (projíždějící kamion pod okny studovny dokáže hodně zasáhnout do záznamu), prosředí záznamu ( ve venkovních prostorách je záznamník na mobilu či emptrojce prakticky nepoužitelný, nebo při debatě cele studovny je záznam též dost zmatený). Prostě to chce přesně určit možné schopnosti praktickou zkouškou. Ale samozřejmostí je pokud máš možnost při přednášce objektu zájmu dát diktafon na stůl před něj, udělej to:-)

Mám MP3 přehrávač Emgeton E2 Cult.
Jsem na výšce a párkrát se mi stalo, že jsem potřeboval nahrát přednášku a zpracovat si ji až doma. Moje zkušnosti jsou tedy z velkého přednáškového sálu, ve kterém jsem seděl cca uprostřed místnosti. Přehrávač jen ledabyle ležel na lavici a nahrával. Takto jsem nahrál 2 přednášky - na první bylo asi 50 lidí, na druhé jen 10. U první přednášky je profesor slyšet poměrně špatně, ale dá se to, pokud má člověk potom čas a klid na poslech záznamu. U druhé přednášky byl klid a profesor má poměrně pronikavý hlas, takže tam je záznam docela kvalitní a dobře slyšitelný. Se stejným přehrávačem jsem zkoušel nahrávat i veřejnou diskuzi v klubu, kde bylo cca 60 lidí na malém prostoru. Seděl jsem úplně vzadu, abych měl rozhled a přesto byli hosté slyšet. Není to žádný zázrak, ale dá se to použít.
Nicméně pravdou je, že jsem nepřipravil ani zdaleka nejlepší podmínky (vždy jsem seděl poměrně daleko). Takže pokud budeš sedět "v prvních řadách", tak by ti mohl MP3 přehrávač stačit, alespoň mě můj Emgeton stačí. Pokud chceš nahrávat častěji, tak se poohlédni po přehrávači, který má vstup pro mikrofon. Externí mikrofon už stojí pár kaček a kvalita bude zase o něco lepší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru