Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová PC sestava

Borci, ja chapu, ze kazdy stavitel PC ma svoji oblibenou znacku, ale ohanet se znackou mi prijde dost neobjektivni.

Kamarad sklada kompy 20 let a rve tam chieftecy s tim, ze jsou super a jinej frajer zase trvdi, ze nez chieftec, to by si radeji nechal urezat levou kouli...a jedine Enermax.

Spis jde o to, jaka rada jakeho vyrobce. Ten link, co tu dal kolega na pouzitelne zdroje, je docela fajn. Prave tam je totiz videt, jak treba "renomovane" firmy jako treba Corsair, ma domichane vnitrnosti ze vseho mozneho a pak je tam rozsah kvality od vyborneho az po ne az tak dobry az po vylozene zavadove rady.

Mam zkusenost s vyssy radou FSP, konkretne GOLD PRO rady, ktera je ve vykonu 850w absolutni top, dokonce se objevilo info, ze 1200W a 850W je totozny zdroj, jen maji jiny marketing, coz muzu dolozit daty, bohuzel, toto neni pripad rozpoctu pana, ktery tu chce poradit.

Nedavno jsem videl recenzi na Eurocase Eco 500W 85+, snad se nepletu ve znaceni, a ac eurocase povazuji za druho tretiradou znacku, ta nova rada se jim snad docela vydarila a byla za rozumne penize... minimalne do konce zarucni doby vydrzi, pak dle vsech predpokladu by mel shoret, at se jde koupit novy :]

Proc doporucuju zdroj, ktery je v ramci nominalniho vykonu predimenzovany? Prave z duvodu, ze pri prepeti, ac je tam ochrana, mivaji mene kvalitni zdroje pri vysokem vykonu problem v podobe kolisani napeti na 12V railu. Dle zkusenosti ne mych, ale kolegu z overclockers, hardwarecanucks, to ma casto za nasledek poskozeni pametovych modulu na graficke karte, coz neni prave zanedbatelna komplikace a nebral bych to na lehkou vahu. Jak o tom premyslim, dve graf karty mi z neznamych pricin prestaly fungovat a zavada se ukazala byt na pametech, a mel jsem ne prave silny zdroj, tak by to snad na tu teorii i sedelo.

jedna vec je, aby zakaznik mel zdroj v ramci sestavy, ktera mu vydrzi tak akorat na dobu zaruky, druhou veci je, aby mohl i za zlomek ceny rozprodat, pripadne pouzivat komponenty i po dobe zarucni, coz se da nazvat pridanou hodnotou.

Beru kritiku, ale rad bych znal nazor kolegu, co tu staveji sestavy na zakazky a maji to z prvni ruky, pokud chodily graficke karty na reklamaci, jake byly duvody uznani reklamace, pokud to info maji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny