Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bitlocker uzamkl c: s win 10 a chce recovery key, který nemám

Díky všem za reakce. Tak se jdu pustit do formátování a reinstalace.

Si si isty, ze OS je zasifrovany? Pretoze ak by ano nic taketo ti nema co ponukat, pretoze on ziaden OS proste nevidi, takze nemoze ziadne aktualizacie odinstalovavat.

Ano, disk C:, na kterém je i OS, tak je zašifrovaný. Troubleshoot mi nabízí "Odinstalovat nejnovější aktualizaci pro zvýšení kvality" (to mi spustit sice jde, ale neobjeví se potvrzení, že se povedlo odinstalovat), ale druhá nabídka "Odinstalovat nejnovější aktualizaci funkcí" už mi spustit nejde a objeví se chybová hláška s tím, ať místo toho obnovím tovární nastavení.

na domácím ntb má být bitlocker vypnutý.

Po této zkušenosti už to vím. Popravdě jsem se BitLockerem setkal teď poprvé. Vůbec jsem netušil, že takového "neřáda" mám v počítači aktivního, a že může udělat tuhle nepříjemnost.

1) nekupujte shity, 2) zálohujte.

S notebookama od HP jsem do teď neměl nějaké velké problémy. Pro ty účely, pro které ho mám, bych ho shitem asi nenazýval. Zřejmě to teď nezvládlo nějakou aktualizaci Windows, ale to se snad mohlo stát u většiny notebooků, nebo ne? Spíš jsem blbej, že jsem si nevypnul ten BitLocker, nebo alespoň neopsal to číslo. Se vzkazem zálohovat samozřejmě souhlasím.

uživatelé avg/avast by mohli vyprávět. nemáš tam nainstalovaný takový trus, že ne?

Bingo! Je tam nainstalovaný Avast. :-) Podívám se po nějakém jiném.

Díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny