Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bitlocker uzamkl c: s win 10 a chce recovery key, který nemám

Zdravím, mám Lenovo Ideapad miix 300-10. Chtěl jsem v BIOSU nastavit bootování z flashky, ale omylem jsem tam klikl na Restore Factory Keys (Restore all secure boot database to factory default). Po restartu mi od té doby vyskočí modré okno, které požaduje Bitlocker restore key. Tento klíč ale nemám. Když pak dám "skip this drive" přejdu do rozšířených možností, tak už nemám možnost ani spustit reset do továrního nastavení - vypíše hlášení o neupřesněné chybě. V BIOSU mám Secure Boot na "off", Secure Boot Status na "Disabled" Platform Mode "User Mode", Secure Boot Mode "Standard". Problém přesně vystihuje tento návod: http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/ articles/18671.bitlocker-troubleshooting-continuou s-reboot-loop-with-bitlocker-recovery-on-a-slate-d evice.aspx , ale s tím rozdílem, že já nemám ten restore key.

Je tam předinstalovaný Windows 10, žádné DVD s OS nemám. Mě by stačilo jen spustit novou instalaci, o data na disku mi nejde. Napadá mě C: zformátovat přes diskpart, ale bojím se, že mi pak nepůjde spustit přeinstalace.

Dokáže někdo poradit? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobně jsem to taky zatím nezažil (nepoužívám MS účet, vím ale, že si na to uživatelé někdy stěžují)…
Abox 04.10.2021 07:56
Abox
to je dost neuveritelna kombinace: - pajene ramky mivaji spis cenove osekane shity pro domacnost - d…
brum brum 04.10.2021 08:57
brum brum
Ve firmě je situace jiná. Tam je to věc IT, které to má, jistě, ošéfované. Domácí klikači byli upozo… poslední
mirha 04.10.2021 09:50
mirha

Osobně jsem to taky zatím nezažil (nepoužívám MS účet, vím ale, že si na to uživatelé někdy stěžují), ale našel jsem tohle:

Automatic device encryption is only supported when the system meets above HW/SW requirements, and also satisfies the Modern Standby specifications with:
- Solid-state storage (SSD or eMMC)
- Non-removable (soldered) RAM
- Windows 10 Version 1703 (Creators Update) or higher

BitLocker automatic device encryption is enabled only after users sign in with a Microsoft Account or an Azure Active Directory account.
BitLocker automatic device encryption is not enabled with local accounts, in which case BitLocker can be manually enabled using the BitLocker Control Panel.

to je dost neuveritelna kombinace:
- pajene ramky mivaji spis cenove osekane shity pro domacnost
- davaji na takovy kram edici "pro"
- ms ucet mivaji casto lidi, kteri nevi co delaji, jen zapnou a klikaji: ti si maji vsimnout chybejiciho upozorneni na bitlocker a ma je napadnout jit do ovladacich panelu hledat ulozeni klice?

to mi pripada stejne moudry podraz na uzivatele jako jako kdyz ms kdysi pri vytvoreni noveho disku predvolil nevyzadany "dynamicky disk".

ve firme fasujeme notebuky s bitlockerem. ten kram nespravuju, jen uzivam, podle niceho si pri provozu nevsimnu, ze to ma sifrovane disky.

Ve firmě je situace jiná. Tam je to věc IT, které to má, jistě, ošéfované. Domácí klikači byli upozorněni, a ne jednou, když BitLocker povolovali.

BitLocker automatic device encryption is enabled only after users sign in with a Microsoft Account or an Azure Active Directory account.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru