Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor BENQ - co je to za typ a co všechno umí?

Dostal jsem se ke staršímu počítači s tímhle monitorem. Nenašel jsem na něm, co je to za typ. Akorát v pravém dolním rohu má označení "SRS". Nahoře za displejem má asi nějaké připojovací místo na pamětové karty a hádám, že by mohl sloužit i jako reproduktory. Pod obrazovkou je jakoby šest tlačítek, ale když js zkouším stisknout, nic se neděje, dělají na mne dojem, že jsou nějak mechanicky zablokované.
Nevíte někdo, co to je za monitor, případně jestli někde není k mání nějaký návod na něj?

[http://pc.poradna.net/file/view/24764-d2-jpg]
Omlouvám se za nekvalitní obrázek, můj fotomobil taky není nejnovější a v pokoji nebylo zrovna moc světla.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vracím se k tomu dotazu. Monitor pořád funguje s počítačem co ho občas používáme na internetbanking.…
Yarda 26.10.2020 10:27
Yarda
Škoda si na tom křápu kazit oči, zvláště když nefungují tlačítka a nemůžeš si tedy nic nastavit.Kup… poslední
Karel04 26.10.2020 11:23
Karel04

Vracím se k tomu dotazu. Monitor pořád funguje s počítačem co ho občas používáme na internetbanking. Občas si pouštím z tytroubo nějaké countryskladby, využívám k tomu repráčky co jsou v monitoru vestavěné. Nedávno jsem si zase po delší době chtěl něco pustit, ale v reprodukci se ozývalo i nějaké praskání a chrčení (špatný kontakt?). Zkoušel jsem jiný zdroj zvuku z MP3 přehrávače i jiný propojovací kabel, to praskání a chrčení je tam furt.
Koukal jsem, jak ten monitor rozebrat. Po odšroubování podstavce (4 šroubky) se dá odšroubovat ještě pět šroubků ale dál už nic a zadní panel se nedá sundat - možná by pomohlo hrubší násilí, ale nerad bych, aby se při tom něco zlomilo. Zkoušel jsem aspoň zvenku postříkat audiozdířku nějakým kontaktolem, ale nepomohlo to.

Máte někdo zkušenost, co dělat s takovým muzeálním kouskem (kromě odvozu do SD)?

BTW: Ten špatný zvuk mi až tak moc nevadí, když tak připojím aktivní repráčky, někde je mám schované, ale hodilo se mi, že je nemusím mít na stole, mám tam dost málo místa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru