Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíjecí proud tabletu z neoriginální autonabíječky

Ahoj,

prosím o radu. Rád bych používal tablet v autě, ale není mi úplně jasný, kolik by měl být pro něj ideální nabíjecí proud, když zvolím neorig. nabíječku do 12V zásuvky (tak aby se zvládal dobíjet při zátěži např. používání GPS a být dlouhodobě připojený bez újmy)

Na orig. nabíječce přiložené k tabletu je uvedený výstup 2A.
V mém výběru se mi nejvíc líbí pro své kladné recenze a vyšší nabíjecí proud tato - NABÍJEČKA

Asi také hraje roli délka a určitě i kvalita nabíjecího kabelu, kvůli efektivnosti dobíjení - případnému poklesu napětí (?)

Předmět Autor Datum
Délka kabelu v řádu centimetrů nehraje roli.
Fair-Play 07.01.2016 17:48
Fair-Play
Tablety a chytrácké mobily si berou standartně cca 1,5 A. Problém v nabíjení je ten, že si řídí nabí…
vodouch 07.01.2016 18:04
vodouch
Děkuju za příspěvek. Lidé tuto nabíječku hodnotili velmi dobře, oproti ostatním, pro její efektivnos…
Sun 07.01.2016 19:18
Sun
... Lidé tuto nabíječku hodnotili velmi dobře ... já ne. Já ji ohodnotím dobře jen v případě,že mi r…
pedrosso 07.01.2016 19:22
pedrosso
Nabija sa tablet sam, to co volas nabijecka neni ziadna nabijecka ale obycajny zdroj. Z toho vyplyva…
MM.. 07.01.2016 18:39
MM..
Děkuju za osvětlení. Nazval jsem to pouze tak, jak to nazývá prodejce. Takže z toho chápu, že table…
Sun 07.01.2016 19:30
Sun
Neovlivni to nic. Cokolvek co ma 2A a viac (kludne aj milion A) je z hladiska nabijania tvojho table…
MM.. 07.01.2016 19:51
MM..
Dobře. Půjdu do něj. Děkuji vám všem za příspěvky. poslední
Sun 08.01.2016 19:00
Sun
Používám nabíječku narychlo koupenou na benzínce na mobil a v pohodě.
Cat 07.01.2016 20:12
Cat
Belkin by byl lepší...
1268free 07.01.2016 20:18
1268free

Tablety a chytrácké mobily si berou standartně cca 1,5 A. Problém v nabíjení je ten, že si řídí nabíjení a vyhodnocují připojený zdroj. Měřil jsem řadu zařízení a i z elektricky kvalitního zdroje si některý vezme 1,5 A a jiný typ je "opatrný" a více jak 0,35 A nevezme, závisí to i na kvalitě nabijecího kabelu. I když se kombinují originální značkové kabely tak je výsledek nejistý. Celé je to asi výsledek opatrnosti výrobců, aby žravá zařízení neupálily porty USB 2.0 s max. 0,5 A. Takže uvedená nabíječka je v pohodě, nabíjení si řídí tablet, takže zdroj může při dodržení 5V dodávat kolik chce ampérů. Nezbývá než vyzkoušet, buď bude odebírat málo, ale pro provoz to bude stačít, nebo si vezme co bude potřebovat a kromě provozu se i rychle nabije. Pro případné šťouraly, nabíječky mají i 5,2 V.

Děkuju za příspěvek. Lidé tuto nabíječku hodnotili velmi dobře, oproti ostatním, pro její efektivnost výstupu, že dokázala dodávat spolehlivě +-5V i na tom 3,1 A portu, při zátěži a delším kabelu. Tedy utáhla tablet i pod větší zátěží a dobíjel se. Spolupracovala taky s většinou připojených zařízení.

Nabija sa tablet sam, to co volas nabijecka neni ziadna nabijecka ale obycajny zdroj. Z toho vyplyva ze tablet sa bude nabijat stejne na 2A "nabijacke" jak na milion A "nabijacke". Potrebujes minimalne 2A zdroj, cokolvek navyse nema vplyv.
Delka kabelu nehra roli. (roli hra odpor vodicov, kvoli ubytku a pripadneho zblbnutia detekcie v zariadeni, a rolu hra aj zapojenie datovych pinov)

Děkuju za osvětlení. Nazval jsem to pouze tak, jak to nazývá prodejce.

Takže z toho chápu, že tablet si množství proudu řídí sám a vezme si kolik potřebujel. A i když ho budu mít zapojený v tom silovějším portu (3,1 A), který teda asi nevyužije naplno? Nemůže to ovlivnit např. kondici baterie?

Trochu mě matou příspěvky lidí, kteří tvrdí, že s některými zdroji se stejné zařízení např. dokázalo nabít rychleji, nebo naopak, že při zátěži se zařízení nezvládalo dobíjet. Znamená to tedy, že mohli mít zdroj s menší výstupní hodnotou proudu, než byla hodnota doporučeného dobíjecího proudu (třeba hodnota z orig. nabíječky - pardon zdroje)?
Mohlo by to tak být? Chápu to dobře?

Neovlivni to nic. Cokolvek co ma 2A a viac (kludne aj milion A) je z hladiska nabijania tvojho tabletu uplne stejne.

Tablet sa bude nabijat pomaly alebo vobec ak si bude myslet ze to je napojene do PC (ten vie dat len 0.5A na USB2.0) alebo do nejakej slabsej nabijacky, zistuje si to tablet sam, podla spravania napatia pri zatazi alebo podla urovni na datovych pinoch. Viac jak 2A to nebude brat nikdy.

Henten zdroj (resp. on to je spravne nazvane menic 12V->5V) si kludne kup ked chces.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru