Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou zvolit správnou WiFi anténu?

V mém druhém bytě, kde jsem pouze přes víkendy, bych rád využil veřejné WiFi z protější velmi blízké office budovy. Když jsem na notebooku, tak i po bytě mám signál této wifi slušný a připojení šlape slušně. Na mobilu už to není taková sláva, ale pokud jsem u okna tak taky funguje dobře a rychle. O to víc je pro mě zarážející, že když chci připojit své stolní PC, tak i se slušnými anténami + pci-e wifi kartou dosahuji mizerných výsledků.

Zkoušel jsem velkou 21 dBi sektorovou anténu - velmi špatné výsledky, 7dBi nebo 2dBi všesměrové antény už jsou lepší, ale i tak je připojení neskutečně pomalé, připojené je stále ale někdy se dá používat a někdy se nenačte vůbec nic.

Co má notebook za výhodu, že na něm je připojení rychlé a stabilní? Jak toho dosáhnout pomoci externí antény ke kartě? Kde je router přesně v budově umístěný netuším, ale předpokládám, že jich tam pro tuto síť několik.

Předmět Autor Datum
no to vypadá spíš na blbou kartu, malá citlivost, nebo na odrazy a chybové pakety, kdy tok je sice d…
paul 08.01.2016 18:53
paul
trebars pri dobrom signale chytas nejake odrazy, tu sektorovu skus natacat rozne aj do smerov kde by…
MM.. 08.01.2016 18:54
MM..
Děkuju za rady! Kabel mám kvalitní, karta asi může být slabší, ale jak jste naznačili, tak v těch od…
Tomáš N. 08.01.2016 19:06
Tomáš N.
Co to je "kvalitni" kabel? Jak je dlhy? Jaky ma utlm na meter? Skus najprv kabel len pol metra alebo… poslední
MM.. 08.01.2016 19:14
MM..

no to vypadá spíš na blbou kartu, malá citlivost, nebo na odrazy a chybové pakety, kdy tok je sice dobrý, ale díky chybovým paketům je přenos pomalý, neb se pakety musí opakovat, čemuž by i nasvědčoval fakt, že se slabší anténou je to lepší. ono jde také o to jakým kabelem je ta anténa připojována a může to být i vada kabelu...koaxu od antény
půjčit si jinou síťovou kartu a vyzkoušet...

trebars pri dobrom signale chytas nejake odrazy, tu sektorovu skus natacat rozne aj do smerov kde by mohol vznikat odraz, nielen na budovu samotnu. Odrazy sa mozu aj skladat a potom na niektorych meistach nemas signal vobec a o 20cm vedla signal je. Tak nou aj posuvaj. Zavisi aj od kvality kabla a cim kratsi tym lepsie, ptz ta antena asi nema zosiloavc.

(P.S: k tym rozdielom - notebook ma typicky slusne 2 anteny pripojene hodne kratkym kablikom na kartu. Tie 2 anteny su typicky aj rozne polarizovane (jedna horizontalne a druha vertikalne, lebo je vo veku ntb). Mobil ma nejaku jednu smiesnu lebo je prtavy. A ten PC tam mas dlhy kabel, zarusene prostredie karty (vnutri PC, zarusene napatia apod) alebo naprd kartu, kabel, anteny, alebo vsetko

Děkuju za rady! Kabel mám kvalitní, karta asi může být slabší, ale jak jste naznačili, tak v těch odrazech může být velký problém. Je tady spousta možností, které by je můžou vytvářet. Myslíte, že krom karty by pomohla i úzká směrová anténa a hledat s ní poté možnou polohu routeru? Aby se omezily odrazy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru