Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bad system config po ugrade z Win8

Vcera v noci robil prvykrat nutene upgrade na win10.
Mal som dva nb jeden win7 a druhy win8. 7 sla uogradovat priamo z aktualizacie a po chvilke (asi 8h) nabehol win10. Bohuzial win8 sa nechcel updatut tak som stiahol zo stranky MS nejaky update tool. Ten zacal stahovat win8.1 a po par hodinach som nasiel nb v stave, ze sa dokolecka restartoval s hlaskou bad system config.
Je nejako mozne ho dotiahnut do normalneho stavu, aby nabehla win 8.1? Nechce sa mi totizto absolvovat opat stahovanie updatu na win8.1 a nasledne (pravdepodobne) rovnako dlho cakat na update na win10.
Bohuzial zakaznik si zelal mat na vsetkych nb win10, takze iny OS neprichadza do uvahy.
Momentalne este skusam klasicky checkdisk a pripadne bootrec len mu to vsetko trva...takze ak niekto vie, co za debilnu hlasku to je sem s tym;o).

Předmět Autor Datum
Zakaznik je dement? Bad system config je asi (IMHO) poskodeny systemovy hive registry (HKLM), start…
MM.. 13.01.2016 18:07
MM..
BTW. mikrosoft ma na webe aj iny tool (hladaj vytvorit medium Win10 pre upgrade/instalaci na inom PC…
MM.. 13.01.2016 18:09
MM..
Najradsej by som sprabil len upgrade nech tam ma nainstalovane vsetky programy, co mal predtym. Chec…
fleg-sk 13.01.2016 18:11
fleg-sk
No ale stick ti bude asi naprd ked stavajuci Win vobec nebootuje. Najprv musis rozbehnut tie Win8. L… poslední
MM.. 13.01.2016 18:12
MM..

Zakaznik je dement?
Bad system config je asi (IMHO) poskodeny systemovy hive registry (HKLM), start s poslednou znamou konfiguraci nesiel tiez? Ani nudzovy rezim?
To ze ti samo od seba posahalo systemovy subor moze naznacovat aj HW zavadu (disk, RAM, apod), ale mohol to mat uz posahane predtym nejakymi tunicmi, len o tom este nevedel.
Co s tym neviem, subor registry by mohol mat zalohu, to by sa dalo prekopcit v commandlajne, Win10 si este vobec netahal (ptz si nechal zaskrtnute ze najprv updatovat stavajuci Win, ked tahal Win8.1, mal si t oodskrtnut), takze to stejne budes muset absolvovat znova. Ak sa ti vobec podari rozbehat stavajuci Win, data mas dufam zalohovane, moze to skoncit aj obnovou z recovery.

BTW. mikrosoft ma na webe aj iny tool (hladaj vytvorit medium Win10 pre upgrade/instalaci na inom PC), ktory ti stiahne Win10 instalacku (misis len navolit ediciu to je takmer vzdy home a ci 32bit alebo 64bit) a vytvori ti to instalacny USB stick, a z toho to potom mozes updatovat na vsetkych PC, bez tahania. Update sa robi z win, spustenim setup.exe na USB sticku. Cista instalacia W10 sa robi nabootovanim zo stejneho USB sticku.
Potom to nebudes muset furt tahat (len tam strcis USB stick so spravnou verziou 32bit alebo 64bit)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru