Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z hlediska domácího uživatele: Pro lidi, kteří provozují nějaký speciální software, pro který se ji…
Ynd0r 30.04.2007 14:06
Ynd0r
Jaksi si u druhe skupiny zapomel na alternativni operacni systemy. K takovym cinnostem na prosto sta…
JR_Ewing 01.05.2007 11:19
JR_Ewing
Máš pravdu - k takovým činnostem určitě stačí. V mnoha případech mohou být jiné OS i vhodnější. Já j… poslední
Ynd0r 02.05.2007 00:30
Ynd0r

Z hlediska domácího uživatele:

Pro lidi, kteří provozují nějaký speciální software, pro který se již nedělají aktualizace, a mají obavy, zda bude pod Vistou fungovat, je lepší zůstat u XP.

Pro obyčejné uživatele, kteří používají počítač na internetování, občas nějaký ten office, sledování filmů, televize, apod. je lepší Vista (pokud mají možnost volby - třeba při koupi nového počítače; jinak je to pochopitelně v podstatě jedno).

Pro ty, kteří pořizují/doporučují/konfigurují počítače svým počítačově "méně gramotným" známým s vyhlídkou, že se o ně budou muset občas starat, je mnohem lepší Vista - prostě funguje, uživatel ji jen tak nerozvrtá a není s ní žádná práce. Navíc pokud má uživatel aspoň trochu konzervativní návyky, Vista mu bude pravděpodobně fungovat díky superfetch líp a rychleji než XP na stejném stroji.

Resumé: když má někdo nainstalované a dobře fungující XP, není teď důvod běžet do krámu... s přechodem na Vistu může klidně pár měsíců počkat a nic moc se nestane.
Pokud si má ale člověk vybrat, jestli teď pořídí/nainstaluje XP nebo Vistu, pak je Vista jasná volba. Nemá smysl investovat do minulosti (peníze ani energii), přechod je mnohem hladší než byl před pár lety přechod na XP, Vista přináší rozhodně víc dobrých věcí než otravností. Není důvod bejt škarohlíd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru