Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Třídy PnP

PNPcislo je len informacne (operacnemu systemu ho oznami ovladac alebo BIOS, samotne zariadenie tuto informaciu neobsahuje). Zariadenie obsahuje informaciu tuto: u PCI zariadeni Vendor ID (VID) a Device ID (DID), pripadne este k tomu subvendor ID, a subdevice ID, podla toho windows hlada spravne .inf. Tieto vsetky ID si OS precita zo zariadenia z PCI config space (vid pci specifikaciu).
P.S. Windows musi najprv zobrazit ze nasiel "nezname zariadenie", ptz. dokial nenajde spravne .inf, tak vie len VID/DID, a podla tych cisel nevie co to za zariadenie nasiel (je pre WIndows nezname), kym nenajde spravny .inf (v .inf je potom uvedeny nazov zariadenia odpovedajuci tomu VID a DID). Win by mohol napisat "naslo sa zariadenie VID:1234h DID:1234h", ale BFU by tym zbytocne len zmiatol a expert vie co do PC stracil takze vie co Windows nasiel a nepotrebuje vypisovat VID a DID.

P.S. k tvojmu problemu: podla inej otazky myslim ze ti ide o usb controllery, co su vsetko PCI zariadenia (aj ked su v chipsete), preto pisem o PCI zariadeniach.
Ak si si isty ze pouzivaju uplne rovnaky ovladac (ale rovnaky nazov suboru este neznamena ze je aj rovnaky obsah suboru), tak si do .inf pridaj vsetky vendorID a deviceID a budes mat jeden ovladac pre vsetky (ak pouzivaju tie zariadenia 100% rovnake subory/kod ovladaca tak by to malo fungovat)

este P.S.3. zariadenie v PCI config space ma informaciu "class" zariadenia, podla ktoreho sa da odlisit ci sa napr. jedna o IDE kontroller alebo sietovku apod., ale nie je to PNPcislo. V .inf by mal byt uvedeny tusim aj tento PCI-class, ale USB kontrollery maju ho tusim vsetky rovnaky (neviem zhlavy musel by som pozriet ku kazdemu chipsetu datasheet).

P.S.4. to na co sa pytas na zaciatku otazky je moc komplexne, stranka kde by boli rozpisane vsetky neexistuje, ako sa to programuje je popisane v roznych specifikaciach ktore je uz aj tazko najst na inete, a neprecital by si to vsetko ani do roku 2010. PCI zariadenia sa programuju kazde inac zavisi od vyrobcu konkretneho zariadenia, kvoli tomu su nutne ovladace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny