Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Třídy PnP

Tie prve zariadenia (PNPcisla) oznami operacnemu systemu BIOS (cez prislusne funkcie BIOSu a/alebo ACPI), vcetne resourcov ktore momentalne potrebuju, ptz. tie sa nedaju (alebo daju len dost blbo) detekovat. PCI zariadenia si prehlada Win tusim sam. Cely ten gulas vseliakych roznych sposobov detekcie HW vznikal postupne v historii PC, kedze sa furt vymyslali a bastlili kdejake nove nezmysly, stare nezmysly ale tiez ostavali.

To co popisujes je cisto zalezitost Windowsov, ak ti ide o toto tak si zadal otazku na nieco uplne ine. Potrebujes poznat ako si ktore zariadenia Win9x instaluje a preco. K tomuto neviem, nie som expert na Windowsie inf, ale mari sa mi ze Win9x maju niekde (asi v registroch alebo kde) nieco ako "databazu ovladacov" (alebo databazu inf alebo co), a otazka nevyskoci ak je prislusne zariadenie (inf) uz v tej databaze. K tomu musi byt inf tusim aj vo Windows\inf adresari. Ale v tomto by si mal pouzit najrpv google alebo MS web a hladat informacie o inf vo Win98. Mozno by pomohli helpy z Windows98 DDK (driver development kitu) ktory je na MSDN CD-ckach, ale stiahnut ho pre W98 asi uz z MS nejde.

USB jsem tam dostal, když jsem pozměnil Matching device, tvářilo se, že tam je, ale nechodilo do té doby, dokud jsem mu nezměnil přerušení.
- to su presne tie problemy o ktorych som ti pisal ked si sa pytal na to "ako odstranit detekciu HW", napisal som ti ze to nejde, ptz. PCI je cisto PnP konfigurovane, pri kazdom boote moze mat uplne ine resourcy a IRQ, a je nutne aby to OS prescanoval a enumeroval pri kazdom boote (= "detekcia HW"). Cakam teda ze ti poradia machri ktori tvrdili ze "ide to, staci vyhodit dll", ze teda ti napisu ze ako mas rozchodit USB controllery a ine PCI zariadenia :-)
P.S. to co chces urobit by som robil tak ze by som sa do tych Win snazil nacpat co najviac akoze "predinstalovanych" ovladacov (.inf+subory) a detekcia HW musi ostat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny