Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB hub, aktívny alebo pasívny.

Ahoj, chcel by som sa spýtať ako je to so spotrebou energie pri typických externých HDD, či mi tri z nich dokáže napájať aj pasívny USB3 hub, alebo je potrebné kúpiť si aktívny s vlastným napájaním. Iný hardware v hube nepredpokladám, možno mobil pri kopírovaní väčších súborov.

Předmět Autor Datum
Pasivny nic nenapaja, napaja to USB port. Jeden USB port ledva zvladne napajat 1 HDD, takze ak tam c…
MM.. 26.01.2016 17:05
MM..
Ja viem, že pri pasivnom to ide len z USN, len som nevedel koľko toho jeden USB3 "utiahne". Vďaka z…
anguy 26.01.2016 17:08
anguy
Ale ty si sa nepytal o USB3, pisal si vseobecne USB. Vseobecne USB zvladne max 1 disk a nic k tomu.…
MM.. 26.01.2016 17:11
MM..
v tom máš pravdu,pasívny usb3.0 zvládne max 1hdd,teoreticky aj dva,ale v praxi pri pripojení už dvoc… poslední
audax 26.01.2016 18:38
audax

Ale ty si sa nepytal o USB3, pisal si vseobecne USB. Vseobecne USB zvladne max 1 disk a nic k tomu.
USB3.0 ma viac moznosti obmedzeni napajania, standardne je tusim 900mA (pri sucasnom prenose dat) ale moze zvladat aj 1,5A ale pri tom sa nesmu prenasat data (je to na nabijanie), takze ratajme 900mA, to je tak 1 a pol disku, maximalne 2 ale to je uz hodne na hrane. Zavisi to ale od toho kto ten port vyrobil ze jake obmedzenia tam urobil. A od hrubky privodneho dratu k tomu hubu :) (ak to bezproblemov zvladne dodavat 1,5A tak by tam prakticky mohli ist aj 3disky)

(p.s. port zvladajuci 1,5A by bol v navode spomenuty ze to zvlada, ze je high power alebo podla battery chargin specification apod. Ak ne alebo ak neni istota, tak treba ratat len s tymi 900mA, a teda radsej si kup aktivny hub ak chces 3disky)

v tom máš pravdu,pasívny usb3.0 zvládne max 1hdd,teoreticky aj dva,ale v praxi pri pripojení už dvoch diskov sa objavujú rôzne anomálie-načíta sa len jeden z diskov,objavujú sa sporadické chybové hlásenia typu zápis bol zastavený z dôvodu straty spojenia s cielovým zariadením a podobne,pokial je v pláne použiť viac ako jeden hdd,istota je použiť aktívny usb hub

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru