Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nedaří se instalace Win XP na vykopávkový notebook

Zdravím,

měl jsem v úmyslu udělat na starý notebook Acer Aspire One čistou instalaci Windows XP, stvořil jsem tedy bootovací flešku, ale instalace zakysne na hlášce "Jednotka C je poškozena, instalace nemůže pokračovat."
HDD je jakýsi Western Digital, stáhnul jsem diagnostickou utilitu od výrobce, ale poté, co položka Estimated Time dospěla k hodnotě 950 hodin, utnul jsem to.
Jiná verze Win nepřipadá v úvahu, majitelka do toho nechce incestovat (máme originální Product Key).
Můžu ještě zkusit něco z Hiren's Boot CD, taky můžu HDD vymontovat a připojit ke svému notebooku přes USB adaptér, má-li to smysl.
Máte nějaký nápad?
Prozatím jsem majitelku přesvědčil, že ten notebook běží v rámci možností dobře a nějaký významný pokrok od čisté instalace nemůže očekávat, což je pravda.

Předmět Autor Datum
Pro začátek bych se podíval na smart status toho disku. Na Hiren's Boot je HD Tune, tam to najdeš a…
Lukas1982 03.02.2016 18:58
Lukas1982
"Majitelka do toho nechce inVestovat" jsem chtěl napsat, to jsou překlepy, Freude... :-D
oldsoft 03.02.2016 19:05
oldsoft
Stáhnout Crystal Disk Info, spustit, kouknout se na stav disku. Udělat chkdsk s testem na vadné sekt…
mia 03.02.2016 19:24
mia
Třeba ten instalátor nekecá a disk je fakt v řiti... To s tím incestem jsem myslel, že je schválně :…
Dale Cooper 03.02.2016 19:48
Dale Cooper
Instalátor asi nekecá, Crystal Disk Info praví, že si na disk mám dát "Pozor", tak to nechám, jak to…
oldsoft 03.02.2016 19:57
oldsoft
Nejlepší pak je, když se s tím půl odpoledne drbeš, ono to dvakrát třikrát naběhne a pak disk zhebne… poslední
Dale Cooper 03.02.2016 20:03
Dale Cooper

Třeba ten instalátor nekecá a disk je fakt v řiti... To s tím incestem jsem myslel, že je schválně :-)
Měl jsem taky zdechlinu notebook (nákup via aukro, že to nefunguje a podobně), na fotkách v inzerátu byl jakýsi postup obnovy systému a mě se to doma ani nezaplo. Po výměně disku to valí v pohodě.
Kdybys toužil po experimentech, tak se mi doma válí redukce z 2,5" IDE na CF kartu... Takové jako SSD. Akorát se mi na to povedlo (v ještě starší vykopávce) nainstalovat ME, NT4 ani 2000 to nerozchodilo. Instalace jakože dobrý, v poho a po posledním restartu (vyjměte médium a bla bla) ende, nebootovalo to.

Instalátor asi nekecá, Crystal Disk Info praví, že si na disk mám dát "Pozor", tak to nechám, jak to je a instruuji majitelku, že to může kleknout kdykoli a stejně časem bude muset něco koupit. Dál se s tím asi crcat nebudu. Formátovat to patrně nemá smysl.

Takovou redukci nemám, ale mám divIDE, což je udělátor, který CF kartu připojí k ZX Spectru - a šlape to jak hodinky :-)

Nejlepší pak je, když se s tím půl odpoledne drbeš, ono to dvakrát třikrát naběhne a pak disk zhebne. Zažil jsem, ale ve stolním PC známého... Měl jsem hodně co dělat, abych to PC nerozložil na prvočinitele.
Ten udělátor je dobrá věc, měl jsem to ve stařičkém notebooku (nyní by se tomu říkalo "ultrabook") Toshiba, který ani nemá větrák, takže to bylo naprosto tiché. Jenže - na výběr byly Win 98 nebo ME a to neee. Ty NT na to nešly, takže když se mi dostal do pracek 40 GB HDD z mrtvoly notebooku, tak tam šel a tím pádem i ty NT. Má to vadné sektory (asi čtyři), ale jinak to běží OK.
Už nejspíš tu redukci nevyužiju, ale kdo ví, co mi přistane doma za střep :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru