Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kernel-power 41 windows 10

Nenapsal jsem spoustu věcí, ale mohu ti to sem dopsat, odpovím ti na každý odstavec zvlášť.

1. Zdroj na test momentálně neseženu, ale za nějaký čas bych ho mohl sehnat.

2. Hry jsou legální, většinou Steamové nebo Battle.netové. Jsou to jen multi-player hry, vždy poslední verze, jinak to nejde. Samozřejmě několikrát přeinstalované. DirectX si Steam při prvním spuštění stahuje sám, taktéž upozorňuji, že problém byl na Win 7, je i na Win 10, OS jsem reinstaloval mezitím několikrát.

3. Ovladače grafiky jsem vždy mazal přes DDU (Display Driver Uninstaller v safe mode). Zkoušel jsem nejnovější, pár měsíců staré i vcelku dost staré 314.22. Ve všech se zatím problém objevil, ale zdá se mi, že u některých je to častější, ale nemohu to tvrdit na 100%, tento problém není pravidelný, někdy jedu třeba 3 dny v pohodě a 4. den mi padají ovladače i 20x za hodinu.

4. CPU není taktované, běží na defaultu, má zaplé šetřítko Cool&Quiet, Turbo je vypnuté. Problém je i s vypnutým šetřítkem. M-Pol mi ještě poradil zkusit podtaktovat procesor, zkusím a pár dní budu testovat.
Zkusím ještě podvoltovat a podtaktovat grafiku, ale stejný problém byl i s GTS450, nepřijde mi pravděpodobné, abych měl nějaké dva stejně vadné kusy.

5. Spread Spectrum je v BIOSu vypnuté, mrknu ještě na to ASPM.
V ovladačích jsem před hodinou nastavil u těchto her "Režim řízení napájení" z "Adaptivní" na "Preferovat maximální výkon", není to onen ASPM? - Zatím neuběhlo moc času, abych mohl říct, zda to pomohlo.

• Jinak k tomu OS, Windows 10 co mám je čistý, mám tu jen Steam, pár her, skype a teamspeak. Žádné antiviry ani čističe, OS má v defaultu MS Deffender a ten mi stačí.
• Po instalaci všech pro mně nezbytných věcí jsem PC projel přes MBAM a AdwCleaner, vše bylo čisté.

Doopravdy mě to trápí už delší dobu a zatím jsem nedokázal přijít na to, co to způsobuje.
Když si začneš googlovat tyto dvě chybové hlášky, které jsem psal v předchozích threadech, uvidíš dalších tisíce lidí se stejným problémem a s nepřeberným počtem kombinací HW (Intel, AMD, nVidia, MSI, ASUS, Gigabyte, všechno, prostě každý něco jiného, ale stejný problém). Spousta těchto lidí problém ani po měsících nevyřešila.

Zatím se pokouším problém minimalizovat čímkoliv co se zdá rozumné, přinejhorším budu muset počkat na konec roku, to mám v plánu si koupit kompletně nový PC (:

Jinak se omlouvám pokud jsem tu nasekal chyby, jsem hodně unavený po dnešku a už mi to nemyslí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny