Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s probouzenim PC

Zdravim,
nedavno jsem se rozhodl pro koupi zcela noveho PC, se kterym jsem nadmiru spokojen az na jeden detail, ktery je sice detailem, ale zivot s nim neni uplne prijemny. Nejsem schopen prijit na to, proc PC pri prechodu do spanku uz nelze zpatky probudit. Jakmile se PC uspi, stiskem klavesy na klavesnici se klavesnice rozsviti, stiskem power tlacitko na bedne se take podle zvuku probudi, ale obraz nenajede. Jelikoz jedinou moznosti je restart, pouziji restart, ale svete div se. PC nenabehne ani po tvrdem restartu. Je treba cely vypnout a az pote PC nabehne. Zvlastni je, ze pro me z neznamych duvodu se po kazdem takovem nepovedenem probuzeni zmeni obrazek pozadi na logovaci obrazovky W10. Jakmile pak nasledne restartnu/vypnu PC standardne, vrati se zase obrazek pozadi logovaci obrazovky do W10 do ten defaultni. To je asi jen okrajova informace, ale prijde mi to prinejmensim zvlastni. V BIOSU jsou nejake wake-up options ale zadne z nastaveni nevypada, ze by melo vliv na muj problem. Na vyber je budto "Wake by OS" bez moznosti jakehokoliv dalsiho nastaveni, nebo "wake by BIOS" s dalsimi podmoznostmi. Jak jsem uz zminil, zmena nastaveni nevypada, ze by mela vliv na muj problem. Tusi nekdo, kde bych mohl hledat zakopaneho psa? Predem diky za odpovededi

Windows 10
Intel Core i5-6500
Kingston HyperX FURY - 120GB
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
Zalman ZM600-LX 600W
Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133
MSI B150 GAMING M3 - Intel B150
ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5

Předmět Autor Datum
Moznosti: 1. problem v softwaru, nejaky konflikt ve windows - prohledni Prohlizec udalosti v nastroj…
RedMaX 06.02.2016 21:01
RedMaX
Ovladace tam instaloval kto a jake? Bez spravnych ovladacov sleep nefunguje. P.S. a skus pripadne u…
MM.. 07.02.2016 00:37
MM..
Tohle mám na Pc MB ASUS M2N-SLI Deluxe teda jak ho dám uspat pomůže pak jenom restart někdy i opakov…
sambilionk 07.02.2016 01:42
sambilionk
osobne by som to buď reklamoval, alebo si zvykol ho tvrdo zapínať a vypínať najlepšie urobíš, ak ta… poslední
Kubinek 07.02.2016 14:15
Kubinek

Moznosti:
1. problem v softwaru, nejaky konflikt ve windows - prohledni Prohlizec udalosti v nastrojich pro spravu nebo jsi nenainstaloval nejake ovladace - ovladace chipsetu zakladni desky.
2. vadna pamet - stahni Ubuntu a pred bootem z flashky nebo cedecka, tam je moznost Memtest (kontrola pameti), zvol a spusti se memtest, ktery nechas bezet pres noc, objevi-li se cervene chyba, tak jdes reklamovat pameti.
3. vadny zdroj - jedine zkusit vymenit za jiny, jestli to neprestane delat, moc kvalitni zdroj nemas, takze ja bych to videl nejpravdepodobneji, ale samozrejme nejprve otestuj moznost 1 a 2, to je jednodussi nez menit zdroj.

Tohle mám na Pc MB ASUS M2N-SLI Deluxe teda jak ho dám uspat pomůže pak jenom restart někdy i opakovanej,nic nezabralo i tuto jsem to kdysi řešil tak to prostě neuspávám,na druhým Pc to funguje MB GB ,asi prostě něco v biosu a ani po flashi to nefachalo správně jak má.

osobne by som to buď reklamoval, alebo si zvykol ho tvrdo zapínať a vypínať

najlepšie urobíš, ak tam kúpiš SSD (kľudne aj V300 Kingston za 50€) a win ti nabehne behom 20s

OT:dosť nešťastne si zvolil výber zdroja, jednak je to overkill na W (má nižšiu účinnosť, keďže tvoja zostava až tak nežere), ale dosť slabý kvalitou

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru