Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vzdálený příkazový řádek (windows)

Dobrý den,
sháním nějaký volně dostupný program, který by umožňoval spouštět na jiném počítači s windows xp v lokální síti programy (konkrétně hudbu). Něco, jako je VNC/vzdálená plocha, ale bez grafiky. Existuje nějaký "vzdálený příkazový řádek"?

Jinými slovy, chtěla bych z jednoho počítače nějakým rychlým příkazem bez klikání spustit přehrávání hudby na jiném počítači.

Děkuji za jakoukoliv pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"Vzdálených příkazových řádků" je spoustu (namátkou Telnet přímo v systému, Remote Command Console z…
Vladimir 04.05.2007 20:27
Vladimir
Díky moc, vyzkouším ty naplánované úlohy, to zní slibně. Přenášet zvuk nepotřebuju, ten vzdálený poč…
BH 04.05.2007 20:45
BH
Zkus prehravac VLC ( www.videolan.org ), muzes si aktivovat webove rozhrani a muzes pouste hudbu pom… nový
JR_Ewing 05.05.2007 21:29
JR_Ewing
Zjistila jsem skvělou věc. Používám Media Player Classic a on umožňuje ovládání přes webový prohlíže… nový
BH 05.05.2007 21:25
BH
pokud budes chtit pres vlc tak mrkni semky showthread.php poslední
kmochna 05.05.2007 21:34
kmochna

"Vzdálených příkazových řádků" je spoustu (namátkou Telnet přímo v systému, Remote Command Console z resource kitu...) ale problém je ten, že ne každá taková session umožňuje přenášet zvuk. Aby to hrálo, musí to běžet místně na konzoli toho počítače, a ne v nějakém session manageru. Vzdálená plocha umožňuje zvuk "přenášet", ale dělá to pomocí vlastního zvukového ovladače, tj. není to samozřejmost. A zatěžuje se síť a kvalita hudby trpí.

Vzdáleně a místně můžeš program spustit (tj. třeba přehrávač s parametrem, např. wmplayer "x:\hudba\playlist.wpl") přes naplánované úlohy na vzdáleném počítači. Stačí kliknout na "Run" v průzkumníku otevřeném na naplánovaných úlohách na \\jmenopocitace.

Díky moc, vyzkouším ty naplánované úlohy, to zní slibně. Přenášet zvuk nepotřebuju, ten vzdálený počítač mám kousek od sebe a má lepší zvukovku a reproduktory, takže právě chci pouštět hudbu přímo na něm. Jak se dá využít třeba telnet?

Zkus prehravac VLC ( www.videolan.org ), muzes si aktivovat webove rozhrani a muzes pouste hudbu pomoci weboveho prohlizece ( ne, ten prohlizec nehraje, slouzi jen k ovladani, hraje ten pocitac, kde je pusteny prehravac )

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru