Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo A700(3999,-) proti Xiaomi Redmi Note 2(4890,-)

Dobrý den,
rozhoduji se mezi Lenovem A7000 a Xiaomi Redmi Note 2.

Lenovo A7000 momentálně stojí na Alze 3999,-, Redmi Note 2 trochu pod 4890,-

Lenovo A7000 má oproti Redmi jen HD displej, 8 GB ROM a trochu horší fotoaparát, jinak výkon je podle Antutu srovnatelný. Ale když přihlédnu, že Lenovo stojí téměř o 1 tisíc méně, tak mi to přijde odpovídající.

Nemohl jsem se rozhodnout a bojíc konce akcí jsem byl donucen koupit nakonec oba s ideou
oba telefony 14 dní testovat a jeden vrátit ve 14-ti denní lhůtě.

Za ten den, co oba telefony zkouším, jsem si všiml, že bílá na Lenovu je trochu růžovější a na Redmi je trochu žlutší. Lepší se mi ale asi zdá na Redmi. Prostředí je mi asi bližší na Lenovo, jelikož mám Nexus 7 2013 a Lenovo nasadilo hodně prvků se vzhledem ne tak vzdáleným od čistého androdidu (ne tak, jako Xiaomi). Plynulost je podle mého totožná.

Nevím jak se rozhodnu a byl bych rád za každý rozumný komentář :)

Děkuji

Předmět Autor Datum
Redmi Note 2
pedrosso 10.02.2016 14:34
pedrosso
Nemohl jsem se rozhodnout a bojíc konce akcí jsem byl donucen koupit nakonec oba s ideou oba telefon…
Rainy 10.02.2016 16:37
Rainy
Lenovo neznám, ale se Xiaomi mám dost zkušeností. Osobně bych to shrnul tak - špičkový HW, ale dodrb… poslední
jege 10.02.2016 17:23
jege

Nemohl jsem se rozhodnout a bojíc konce akcí jsem byl donucen koupit nakonec oba s ideou
oba telefony 14 dní testovat a jeden vrátit ve 14-ti denní lhůtě.

To bych vraždil.

k dotazu: měl jsem v ruce Redmi Note 2 a zdál se mi celkem fajn - na tu cenu slušnej telefon, pěknej displej, foťák a relativně šikovně to všechno chodilo, Lenovo jsem v ruce měl jen jakýsi starší a to se mi nelíbilo vůbec, od zpracování po prostředí

Lenovo neznám, ale se Xiaomi mám dost zkušeností. Osobně bych to shrnul tak - špičkový HW, ale dodrbaný SW. MIUI je systém pro geeky, kteří se rádi hrají s telefonem, neustále jej flashují, resetují a pod. V týdenních aktualizacích 1 chybu opraví a 2 přidělají, za týden 2 opraví a 1 přidělají. Občas něco odeberou, aby to za pár týdnu s velkou slávou znovu vrátili. Řeší většinou prkotiny, ale opravu skutečných chyb se často čeká dlouhé měsíce. Nastavování a menu je dost nepřehledné, některé věci se musí nastavit nelogicky na různých místech rozházených v systému. Něco se nastavuje přes menu, něco přes speciální program, který se navíc jmenuje stejně, jako funkce v menu, ale má trochu jinou funkčnost. Občas je až komické, jak se někdo na www.miui.cz dohaduje, co jak nastavit a nakonec zjistí, že jeden mluví o programu a druhý to hledá v menu, kde je funkce se stejným jménem, ale daná položka tam není. Dva lidi mají stejně nastavený stejný typ telefonu, ale u jednoho daná funkce funguje, u druhého ani za nic. Stable verze se tak často aktualizovat nemusí, ale prý má také dost nedodělků.

Pokud si chceš s telefonem pohrát a nastavit všechno možné podle sebe, tak bez Xiaomi, v opačné případě asi to Lenovo.

PS: To testování telefonu v 14-denní lhůtě je fakt svinstvo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru