Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus X51RL - win Vista - nevidi stav baterie - nerozpozna parametry - baterie uplne nova

Ahoj,
potreboval bych radu ohledne problemu s baterii.
Notebook ASUS X51RL - os Win Vista Cz 32 bit - nepozna baterii. Na liste mam ikonu baterie sedou, stav pise : napajen ze site, nabiji se, ale zadna data nezobrazuje, nic se nemeji. Bez ohledu, jak dlouho to tak necham (zaple nebo vyple treba cely den).
Zkousel jsem 2 typy uplne nove nahradni baterie pro zmineny typ a porad stejny stav. Typ nahradni baterie A32-X51 - vyrobce whitenergy

Kdyz odpojim napajeci adapter, tak behem par vterin system prejde rezimu spanku. Nevypne se/ nespadne okamzite, ale vyhodnoti baterii jako uplne vybitou a proto prejde do rezimu spanku. Kdyz se toto stane, tak potom spoustecim tlacitkem nejde notebook nastartovat. Musim pripojit adapter a potom system nabehne, ale porad stejny stav, nepozna typ, kapacitu, stav baterie.
Kdyz dam restartovat a jdu do BIOSu, odpojim napajeci adapter, tak notas v biosu normalne bezi, nepada, nevypina se, proste baterie urcitou kapacitu ma a notebook je schopen na ni fungovat. Kdyz dam restartovat, tak restart probiha az po dobu, kdy by mel byt zaveden operacni system. V tomto momente dojde opet k rezimu spanku. Stejny stav, pokud nepripojim adapter, tak nejde zapnout.

Zkousel jsem nekolikrat odinstalovat ve spravci zarizeni ACPI ovladac i vsechny ostatni v podskupine baterie, nasledny sken novych zarizeni nebo pripadne restart, ale porad nic. V Biosu NENI moznost formatovani baterie.
Nahral jsem posledni verzi biosu pro dany typ, ale taky nepomohlo.
Ocistil jsem kontakty, zkousel ruzne dotlacit atd.. stale nic.

Zkousel jsem i postup pro formatovani baterie kvuli nabijeni z youtube, ale taky nic.

Na zkousku jsem instaloval i windows 7, ale i v tomto OS byl stav stejny - seda ikona baterie a zadny stav.

Instaloval jsem i software primo na zjistovani stavu baterie (kapacita, opotrebeni atd...), ale tento software stejne baterii nevidel, zrejme proto,ze prebira data z windows a ty ji nepoznaji.

Googloval jsem tento problem, ale bohuzel jsem nenasel zadny uzitecny typ.

Zatim je moje stanovisko takove, ze :
1. notebook proste nepozna presne typ baterie, nedokaze precist z elektroniky bateriepotrebna data, proto nevidi jeji skutecny stav a proto prechazi do rezimu spanku. Asi je tedy jedina moznost originalni baterie.

2. vadna elektronika primo na zakladni desce notebooku, prestoze jinak funguje.

Budu rad za vsechny mozne uzitecne typy, co by jeste slo vyzkouset.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny