Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém při obnově W10

Dnes jsem obnovoval notebook (Windows 10) do továrního nastavení s tím, že nebudou zachována data. Ovšem hned úvodem se obnovování seklo a zůstalo na 1 %, proto jsem přikročil k vypnutí hardwaerovým tlačítkem.
Po zapnutí se mi zobrazilo jen logo výrobce notebooku (Asus) a nic se nedělo. Pomocí F9 jsem se dostal k obnovování, konkrétně k následujícím možnostem:

1. Pokračovat (Ukončit a pokračovat do Windows 8 - ty jsem měl původně)
po zvolení této možnosti se opět zobrazilo pouze logo výrobce, nic více se nedělo
2. Odstranit potíže (Umožňuje počítač obnovit částečně nebo do továrního nastavení, případně použít pokročilé nástroje), což se následně dělí na následující:
Částečné obnovit (Obnovte počítač, aniž byste přišli o své soubory.) - po zvolení to uvede následující: "Jednotka, na které je nainstalován systém Windows, je zamknutá. Odemkněte jednotku a zkuste to znovu."
Obnovit do továrního nastavení (Obnovte tovární nastavení a smažte všechny soubory.) - po zvolení uvede následující "Počítač se nedá obnovit do továrního nastavení. Chybí požadovaný oddíl jednotky."
Upřesnit možnosti, což se dále dělí na:
--- Obnovení systému (Obnoví Windows z bodu obnovení uloženého v počítači.) - uvede následující: "Chcete-li provést obnovení systému, je třeba zadat, kterou instalaci systému Windows chcete obnovit. Restartujte počítej, vyberte operační systém a potom vyberte nástroj Obnovení systému.)
--- Obnovení z bitové kopie systému (Obnoví Windows z konkrétní bitové kopie systému) - uvede: "Systém Windows nemůže najít bitovou kopii systému v tomto počítači. Připojte pevný disk se zálohou nebo vložte poslední disk DVD zálohovacího skladu a klikněte na tlačítko Opakovat, případně zavřením tohoto dialogového okna přejděte k dalším možnostem.", zkrátka nic nenalezne
--- Automatická oprava (Umožní vám ochránit problémy, které brání v zavedení Windows.) - Probíhá diagnostika, pokusy o opravy, avšak následně sdělí následující: "Automatická oprava nemůže váš počítač opravit."
--- Příkazový řádek (Umožňuje řešit potíže na pokročilé úrovni.)
--- Nastavení firmwaru UEFI (Umožňuje změnit nastavení ve firmwaru UEFI vašeho počítače).
---- Nastavení spouštění (Změnit chování při spuštění Windows.)

Prosím o radu, co lze ještě udělat v této vzniknuvší situaci, velmi vám děkuji za případné rady.
Změna kategorie, původně: Software (karel)

Předmět Autor Datum
Ak by sa jednalo o zachovanie dát, potom by som Ti určite odporučil niekoho znalého... U Teba nič ta…
pme 11.02.2016 16:38
pme
To je klasicky stav ked windows10 pri update rozosere uplne vsetky moznosti obnovy. Naco s to updato…
MM.. 11.02.2016 16:40
MM..
Ukončit a pokračovat do Windows 8 - ty jsem měl původně od toho čekáš, že dokáže vrátit původní tov…
lední brtník 11.02.2016 19:43
lední brtník
Já to vidím trochu jinak, nějak mi tady chybí, zda tazatel skutečně má bitovou zálohu systému win10…
Václav3 11.02.2016 20:09
Václav3
Len taka uvaha - keby mal vytvorenu bitovu kopiu, tak by sa asi nepytal ten dotaz. (ale trebars aj m…
MM.. 11.02.2016 20:12
MM..
Pokud nemá bitovou kopii, tak se taky nic neděje, spustí příslušný instalátor a hardwer již má zareg… poslední
Václav3 11.02.2016 20:20
Václav3

Ak by sa jednalo o zachovanie dát, potom by som Ti určite odporučil niekoho znalého... U Teba nič také netreba, takže môžeš skúšať všetky možné voľby do aleluja...

Až Ťa omrzí sa srať s nejakým nedotestovaným OS, potom si stiahni inštalačku WIN 8.1 a sprav si čistú inštaláciu.

To je klasicky stav ked windows10 pri update rozosere uplne vsetky moznosti obnovy. Naco s to updatoval na ten pokus10?
Skusil by som po zapnuti mackat klavesu pre recovery od vyrobcu NTB (asus mava F9), a ak to nabehne tak tam skusit uplnu obnovu. Asi to ale nenabehne.
Mozes si od MS stiahnut instalacku Win10 (googli slova windows 10 media pro jiny PC) a dat to na USB stick a preinstalovat to z toho (nabootujes z toho USB sticku).
Ak potrebujes zachranovat data tak si najprv na ten USB stick daj linux (ubuntu.cz) nabootuj z otho a odkopiruj si data mimo notebook.

Ukončit a pokračovat do Windows 8 - ty jsem měl původně

od toho čekáš, že dokáže vrátit původní tovární instalaci, kterou jsi postupně "vytunil" aplikacemi a aktualizacemi a potom ještě polofunkčně updatoval na jiný systém? výsledek máš právě před sebou.

kdyby to bylo koupeno s w10 a byla tam její recovery, šlo by to. ale změně systému už je to nefunkční.

zachránit data z disku (z live cd nebo vyndat disk).
pak po restartu pc zvolit při bootu recovery, pokud tam taková položka je.
jinou metodou je v partition manageru nastavit aktivní (bootovací) recovery oddíl a doufat.

Já to vidím trochu jinak, nějak mi tady chybí, zda tazatel skutečně má bitovou zálohu systému win10 na externím disku nebo dvd. Pokud ano, lze disk zformátovat a obnovu spustit buď z obnovovacího cd či dvd pro zavedení obnovy a nebo z instalačního média. Tuto akci lze spustit i kdyby na disku nebylo vůbec nic, lze totiž obnovit oddíly a zformátovat právě z bitové zálohy, pokud selže identifikace win a nenalezne se proto bitová kopie z nedostatku informací, pak po zformátování toto ověření a potrvrzování hesla pro přepsání zharovaných win netřeba. Toto jsem několikrát testoval a funguje to, pro obnovu 32 bitových win je pro identifikaci třeba 32 bitový instalátor a při opravě to najde 32 bit verzi u 64 bit je třeba 64 bit - otestovány všechny verze a vždy to fungovalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru