Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemůžu editovat registr

čaues,

včera jsem zformátoval hadr a nainstaloval nový wokna (win XP pro). Už hodně dlouhou dobu používám program tweaker6, víceméně jen proto, aby mazal záznamy v recent opened documents a odstranění položky dokumenty, hledat a oblíbené ve startu. Teď jsem si ho ale nainstalovat a když tam zatrhnu, že to chci ze startu odstranit, dám OK a vůbec nic se nezmění. Pořád tam všechno je. Když si ten program otevřu znovu, je tam všechno nezměněné. Prostě jako by nebyl schopný v registru změnit ty hodnoty. Řekl jsem si teda, že si najdu na netu postup, jak přímo upravit registr přes regedit a odstranit tyto položky takto. Našel jsem toto tt98.htm. Vložím novou hodnotu Dword, ale nemůžu změnit její jméno. Nemůžu v ní změnit vůbec nic. Píše to "Nová hodnoty #1 nelze upravit: Při čtení obsahu hodnoty došlo k chybě." Kliknu do jiného adresáře v registru, abych zkusil změnit jakoukoliv jinou hodnotu dword, co už tam byla (jde to v poho), vrátím se zpět tam kde jsem byl a ta hodnota Dword, kterou jsem tam předtím vložil a nemohl upravit, už tam ani není. Jako bych ji tam nevložil. Zkoušel jsem vložit i jiné hodnoty a také to nejde. Mám na počítači jen jeden uživatelský účet. Mám samozřejmě administrátorské práva. Když zkouším to samé na mém druhém PC, tak to funguje bez problému. Nevím v čem je problém. Budu vděčný za jakoukoliv radu. Nechce se mi formátovat a instalovat vše znovu. Díky, Dave

Předmět Autor Datum
OT: Máš k tomu mazání v registrech vážněj důvod? Jinak s takovou chybou jsem se nikdy nesetkal, buď…
Pavel 06.05.2007 13:13
Pavel
podle jména dokumentu i podle těch názvů hodnot mi připadá že jde o tipy pro win98 - ty nemusí vždy…
lední brtník 06.05.2007 17:41
lední brtník
Teoreticky ten registr upravovat nepotřebuju pokud bude fungovat ten tweaker6. Ale protože nefunguje…
Dave 06.05.2007 18:08
Dave
Něco je třeba tady: xp_tweaks.htm poslední
karel 06.05.2007 18:13
karel

OT: Máš k tomu mazání v registrech vážněj důvod? Jinak s takovou chybou jsem se nikdy nesetkal, buď tam máš nějaký svinstvo (spyware) nebo mohlo dojít k nějaké nepochopitelné chybě během instalace. Zkus nabootovat z instalačního CD WinXP a spustit opravu instalace.

Pavel

edit: Jo a není to tím, že máš hlevní panel zamčenej proti úpravám? Možná to pak souvisí i sibsahem nabídky Start...

podle jména dokumentu i podle těch názvů hodnot mi připadá že jde o tipy pro win98 - ty nemusí vždy fungovat v win xp.
pokud to píše "Nová hodnota #1" nejde upravit, vypadá to jako by celý tento klíč (větev) byl pro tvou editaci zakázán. zkus proto odinstalovat tvůj tweaker6.

Teoreticky ten registr upravovat nepotřebuju pokud bude fungovat ten tweaker6. Ale protože nefunguje, zkouším to touto cestou a zdá se mi to tak i lepší, než zbytečně instalovat program, který by asi prakticky udělal totéž. Jinak ty wokna můžu zkusit přeinstalovat, to je fakt. Zkoušel jsem to s nainstalovaným i odninstalovaným tweakerem. Ten program už používám několik let. Dříve na win 98 a teď na winXP a vždycky fungoval. Teď jsem ještě jednou zkoušel měnit hodnoty u jiných záznamů v registru a už to jde a dokonce můžu už i vložit binární hodnotu, nebo jak se to tam jmenuje, ale ten Dword ne. No nic, zkusím opravit instalaci woken a uvidím. Je to fakt divný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru