Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nesprávne identifikovanie e-mailov ako spam

Ahoj,
potreboval by som vedieť, či niekto z vás náhodou nepozná aspoň čiastočne účinný spôsob, ako zabrániť označovaniu mojich emailov (ktoré pošlem niekomu inému) za spam. Občas sa to totiž stane a obzvlášť v poslednej dobe sa tento problém stupňuje. Jednoducho je akýkoľvek môj e-mail u niektorých príjemcov označený za spam. Ako som už zistil, deje sa to asi hlavne kvôli mojej IP adrese. Je totiž dynamicky prideľovaná (provider T-Com) a niekedy sa stane, že mi pridelia práve takú, ktorá sa nachádza na blacklistoch napr. SpamCop-u, SpamAsassin-u a pod.
Môj e-mailový klient - Thunderbird - túto IP adresu však vždy vkladá do hlavičky e-mailu, ktorý odosiela na SMTP server. Keď potom e-mail príde k príjemcovi, je spamovým filtrom zachytená moja IP adresa a správa je zrejme automaticky, bez ohľadu na ďalší obsah, vyhodnotená ako spam.

Ak by som e-maily odosielal pomocou webového rozhrania, tak sa moja IP adresa do správy nevloží a správa ani neskončí u príjemcu v zložke spam.

Existuje však nejaké také riešenie, aby som:
1. nemusel odosielať e-maily z webového rozhrania (pre mňa je to dosť nepohodlné, nemôžem si pomôcť :-)
2. nemusel mesačne platiť za pridelenie "pevnej IP adresy" poskytovateľovi internetu?

P. S.: Netrvám na tom, že e-mailovým klientom musí byť práve Thunderbird. Ak viete o nejakom, ktorý IP adresu do hlavičky správ nevkladá, sem s ním. :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny