Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cisteni a lesteni mirne zkorodovaneho plechu (renovace starych pocitacu)

Mam par starych pocitacu (Atari 800, 1040 apod) a vsechny maji uvnitr stinici plechy. Vypada to na beznou ocel, v nekterych pripadech leskla, jindy matna. Ovsem po tech letech jsou v lepsim pripade zasle, v horsim pripade mirne orezle a plne zcernalych otisku prstu predchazejicich majitelu.

Mate nejakou osvedcenou metodu cisteni? Osvedceny cistici prostredek?

Zatim jsem se docetl, ze se da lestit pomoci materialu Mirlon od firmy Mirka (sympaticke jmeno), coz je podle vseho nejaka brusna textilie. Nekteri doporucuji pasivovat kyselinou fosforecnou, jini prisahaji na zinek ve spreji, mozna nejaky Sidol... no a pochopitelne porad to jeste muzu prestrikat bilou zakladovkou a potom chromovym sprejem.

Chtel bych pekny, pokud mozno kovovy povrch, ktery vydrzi bez koroze dalsich par let.

Dik!

Předmět Autor Datum
jestli nechces, aby to dal korodovalo, tak to musis zbrousit a odstranit korozi co tam je, jak to je… poslední
Redmarx N 16.02.2016 12:55
Redmarx N

jestli nechces, aby to dal korodovalo, tak to musis zbrousit a odstranit korozi co tam je, jak to jen pujde, potom to necim pretres, to uz pak zalezi na tobe, cim. Z pocitaci zkusenost nemam, takze nevim co by bylo nejlepsi, ale dle meho je to vcelku jedno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru