Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formát HDD

Potřebuji odstranit všechny oddíly,vytvořit nové a pak naformátovat HDD Seagate 250GB.Fdisk ale nevidí větší kapacitu než 65533MB ať už při zapnuté správě velkých disků,nebo vypnuté....Zkoušel jsem Acronis Disk Director Suite,(kapacita v pořádku)ale formátování proběhlo nějak podezřele rychle - asi 3s.Jelikož mám s tímto HDD problémy(nelze z něho spouštět programy i hry (jak které,ale většinou žádné,formát ve WinXP hodí hlášku že formátování nelze dokončit...)zkouším ho zprovoznit od píky - fdiskem...nedaří se...

Předmět Autor Datum
Kde máš ten disk připojený? Umí tvůj HW pracovat s většími disky? Nemáš na disku omezení kapacity ju…
Jan Fiala 07.05.2007 17:46
Jan Fiala
Ano fdisk z Win9x/DOSu nevie viac ako 64GB. Vie o tom aj Microsoft uz aspon 5rokov, urobil aj oprave…
MM.. 07.05.2007 17:49
MM..
Již jsem psal,že z WinXP mi naformátovat nejde...(je to druhý disk na kterém systém nebude)...kapaci…
Otto 07.05.2007 18:43
Otto
Ano, zistil si spravne ze DOSovsky fdisk 250GB disk nezvladne. Uz som ti napisal vsetko. Nepisal so…
MM.. 07.05.2007 18:53
MM..
Proč hned tolik sarkasmu?;- milý MM..)....Nemám tuto oblast zas až tak probádanou...(proto jsem zada…
Otto 07.05.2007 21:49
Otto
Vypádá to,že killdisk zabral,zatím žádný problém...díky.
Otto 10.05.2007 21:04
Otto
ja som to nemyslel sarkasticky (ani neviem co to je a nemam tu poruke slovnik cudzich slov) :-) Pros… poslední
MM.. 11.05.2007 13:58
MM..
Jestli se nepletu, DOSovský FDISK by 250GB disk zvládnul, ale hodnota se musí zadat v procentech...
host 10.05.2007 21:11
host
Pravdu díš, používám spouštěcí disketu WinME, je lepší.
FRC 11.05.2007 01:14
FRC
tak tak, až ve win me je opravená verze fdisku my mega power users na to dlabem, a bootujem z parti…
lední brtník 11.05.2007 10:00
lední brtník

Ano fdisk z Win9x/DOSu nevie viac ako 64GB. Vie o tom aj Microsoft uz aspon 5rokov, urobil aj opraveny fdisk pre W98SE tusim, ktory si mozes stiahnut z MS stranok.
Mozes mi ale vysvetlit preco chces oddiely vytvarat nejakym 10rokov starym fdiskom ktory ti zobrazuje len 64GB? Ak to je primarny disk na ktory chces dat Win, tak si oddiely vytvoris instalatorom Win, ak je to druhy disk a Win ti uz bezia z ineho disku, tak pravy klik na tento pocitac - spravovat, tam je polozka sprava diskov alebo ako sa to vola a tam si mozes s oddielmi robit co chces, napr. zrusit oddiel a vytvorit novy. Co tam presne vidis? Aku ti to tam zobrazuje velkost disku a oddielov na nom?

P.S. na overenie funkcnosti disku je najlepsie pouzit utilitu ktoru si stiahnes z www stranok vyrobcu disku (podla toho aky presne disk to je).
P.S.2. mozes vysvetlit co myslis tym

ať už při zapnuté správě velkých disků,nebo vypnuté

P.S.3. ak mas problem s oddielmi vo Win niekedy pomoze prepisat prvych napr. 256sektorov alebo komplet cely disk nulami, zvladne to zvycajne utilita od vyrobcu disku, alebo napr. program killdisk (najdes googlom, spusta sa z DOSu / Win98 DOSu)

Již jsem psal,že z WinXP mi naformátovat nejde...(je to druhý disk na kterém systém nebude)...kapacita v pořádku,tak to chci zkusit mimo prostředí Windows...Ale ten killdisk možná zkusím...jestli mi to ale ten disk fakt zabije...Jinak ten nový Fdisk stejně vidí tu hodnotu špatně,teď je to 13106 MB...:-?.S HDD mám ten problém,že z něho nejdou spouštět programy,hry(ne všechny :-?)jinak po vytvoření oddílů v instalátoru WinXP a naformátování funguje jako skladiště dat bez problémů(zapisovat jde,číst jde...)a je to 100% tím diskem ...mám to vyzkoušené v jiném PC s úplně jinou konfigurací...:-?Co s ním? Reklamace? To bude vysvětlování...

Ano, zistil si spravne ze DOSovsky fdisk 250GB disk nezvladne.

Uz som ti napisal vsetko. Nepisal som o formatovani vo windows, pisal som o odstraneni a znovuvytvoreni oddielu pod windows. Az potom formatovanie.
Killdisk ti staci demoverzia, vyber si ale spravny disk a zadaj tam ze nech zapise nuly alebo tak nejak. Az to bude na sektore 1000 apod. mozes to aj zrustit to staci netreba prepisovat cely disk. Potom bude ten disk ako novy, nebudu na nom oddiely, tak potom v sprave diskov VO WINDOWS !!! vytvoris novy oddiel a skusis naformatovat, ziaden fdisk ani ziaden director suite ani ine podobne nezmysly.
Ak to bude mat s nim aj tak problem tak a) je disk vadny alebo b) nemas vo WInXP servicepack (nie je povolene bigLBA), alebo c) disk ma nejaky iny problem - overit utilitou z www.seagate.com, tusim ze seatools, ta ti aj vypise ze ci je disk na reklamaciu alebo ci je OK.

Proč hned tolik sarkasmu?;- milý MM..)....Nemám tuto oblast zas až tak probádanou...(proto jsem zadal i dotaz že...:-))...ale k věci...Zahodlil jsem Fdisk a další zhovadilosti,projel jsem ho (rozumněj HDD) utilitou Seatools - vše v pořádku,nyní ho trápím Killdiskem metoda Erase all data - One pass zeros,zatím stav 11%.Dal bych s dovolením vědět jak to dopadlo ;-).Každopádně díky moc!Nerad bych ho vláčel reklamačním řízením...

ja som to nemyslel sarkasticky (ani neviem co to je a nemam tu poruke slovnik cudzich slov) :-) Proste som to uz napisal vsetko hore a nebol som nadseny ze sa musim opakovat a zvyraznit tie dolezite veci.

Ak Seatools nevypisal problem tak je disk OK, killdisk by mal zmazat pripadne nezmysly na ktore sa Win diva pri vytvarani oddielov (pri 11% si ho mohol uz kludne stopnut klavesou Esc, ide hlavne o premazanie zaciatku disku - staci aj 1%)
Potom hlavne urobit oddiel vo Win v sprave diskov, aby bolo zarucene ze si Win nastavia typove cislo oddielu take ake chcu mat Win. A formatovat...

tak tak, až ve win me je opravená verze fdisku

my mega power users na to dlabem, a bootujem z partition magiců a podobných - proti acronis partition managerům má výhodu, že se dají ovládat i bez myši. v poslední době nám tu chodí ipc advantech s dojeb*nými chipsety, které mimo wirdows nezvládají myš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru