Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo - Vadný disk WD500GB

Ahoj, kamarád mi přinesl notebook který mu nejede. Jsou na něm důležitá data, tak jsem notebook ani nezapínal, vyjmul jsem disk, připojil ke svému PC a vytvořil kopii celého disku. Po úspěšném vytvoření jsem vrátil disk do notebooku a spustil ho. Systém(Win7) se načítal snad 30 minut a pak se restartoval s hláškou, že nemá přístup k zařízení, že mám vložit instalační disk a spustit opravu systému. Vyjmul jsem tedy opět disk a v PC spustil test pro kontrolu vadných sektorů, našlo jich to spoustu ale test ani při opakování nikdy nedojel do 25% procent. Chtěl jsem spustit 'Low Level Format' ale po cca 5 minutách disk nereaguje. Smazal jsem ve správci disků celý disk a zformátoval ho (rychle) pomalu se to nepovede, formátování trvalo cca 10 minut (WD500GB). Zkusil jsem dát do notebooku disk WD250GB a nahrál jsem na něj tu zálohu, vše proběhlo OK i když je disk menší. Aktivoval jsem 'Hidden Partition Recovery' a spustil notebook. Obnose začne načítat ale vždy se to restartuje po cca 2 minutách. Patrně ověřuje velikost disky a narazí na problém, že je tam disk menší. Jak mám pokračovat ? Můžu nějak vytvořit z Hidden Partition Recovery' instalační medium ? Díky za tipy

Předmět Autor Datum
A ved naco spustas "Hidden partiton recovery" ? (pravdepodobne to recovery malo v sebe tiez vadne se…
human0id 01.03.2016 11:43
human0id
Jenže nemám z čeho nainstalovat ten Windows..
NN 01.03.2016 12:13
NN
Tak potom servis.
blue5 01.03.2016 12:18
blue5
Pokud je počítač v záruce, je třeba ho reklamovat. Vojta, Lenovo Ambasador poslední
Vojta_L 01.03.2016 20:42
Vojta_L
Pokud máš opravdu fungující obraz disku, kup nový disk, rozbal na nějm obraz a dál nic neřeš.
touchwood 01.03.2016 11:43
touchwood

A ved naco spustas "Hidden partiton recovery" ? (pravdepodobne to recovery malo v sebe tiez vadne sektory a preto ti blbne).
Ak mas data pozalohovane tak normalne nainstaluj Windows a potom len kospiruj data co si stiahol pri klonovani toho disku.
------
Je vzdy lepsie instalovat system nanovo ako z RECOVERY pretoze potom sa ti nainstaluju same blbosti od vyrobcu = Lenovo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru