Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s přihlášením a nefunkčností explorer.exe

Ahoj,

předevčírem jsem udělal chybu, když jsem místo "vypnout" kliknul na "restartovat" - jelikož jsem ale spěchal a nutně jsem už musel odejít, přidržel jsem během procesu restartování tlačítko k vypnutí/zapnutí na PC skříni a natvrdo jsem ho vypnul.
Mám PC s Windows 10 64bit

Od té doby mám problémy:
Přihlašování trvá i 20minut (zadám heslo a čekám) - pak to hodí chybu (nesprávný popisovač) a většinou druhý pokus už trvá jen 2min a hodí mě to na prázdnou plochu bez ikon.
Přes správce úloh ukončím explorer.exe a znovu ho spustím, ikony naběhnou, ale hodně aplikací spustit stále nelze a hlavně nefunguje absolutně vůbec nabídka START (ani levý ani pravý klik - bez reakce).

Když jsem chtěl vytvořit nového uživatele, napsalo mi to "Třída není zaregistrována" - totéž při spouštění Microsoft Edge. Pak jsem něco udělal a nově to hází tuto chybu:
1RDw5b3 - fotka

Zkoušel jsem už skoro vše, restarty, reinstalace antiviru, zkoušel jsem i repair tooly, CC cleaner - vyčištění registrů.
Vyzkoušeno i několik video návodů z youtube (regedit.exe, a hodnota shellu z 0 + restart na explorer.exe a restart,...) zálohu jsem si bohužel neudělal, tj. bod obnovy nemám :( (moje blbost, příště si ho hned po instalaci vytvořím).

Kompletní CBS log zde: file.php

Vždy po restartu PC stále stejný problém

Nemáte prosím nějaký jiný tip co s tím? Reinstalovat PC beru jako krajní možnost.

díky
Tonda

Předmět Autor Datum
- poškozený souborový systém, - nejspíš poškozená i neuzavřená větev registrů při násilném vypínání,…
lední brtník 01.03.2016 20:03
lední brtník
díky za reakci, i tak raději počkám na nějaký jiný tip snažím se reinstalaci vyhnout Když pominu ty… poslední
massq8 01.03.2016 20:29
massq8

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru