Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook po každé aktualizaci Windows ztratí zvuk. Proč ?

Ahoj pánové. Dostal se mi do rukou už asi po desáté notebook, který po každé aktualizaci Windows, tedy 2X měsíčně, ztratí zvuk. Nevím proč se tak děje. Řešení, aby to zase fungovalo, je následně ve správci zařízení ovladač ke zvuku odinstalovat a po restartu se zvuk obnoví i s ovladačem sám. Irituje mě však to dělat neustále dokola. Ovladač tam je správný, od výrobce a aktuální, nedávno jsem ho tam pro jistotu zase znova instaloval. Jak to, že každá aktualizace Windows má vliv na chod zvuku ? Nemáte někdo zkušenost, proč to dělá ? Windows je to 10, notebook Compaq CQ58

Předmět Autor Datum
Zkus misto reinstalace ovladace zvuku tyto prikazy: net stop audiosrv (volitelne) net stop AudioEnd…
RedMaX 05.03.2016 11:09
RedMaX
Ahoj díky za tip, založím si to k vyzkoušení. Ono to dělá od té doby, co se notebook povýšil na Wind…
Tučňák se ptá 05.03.2016 11:17
Tučňák se ptá
Urcite, Windows update jsou na Win10 v podstate nutnost. Jiste je mozne, ze zase neco updatem rozese… poslední
RedMaX 05.03.2016 11:21
RedMaX

Zkus misto reinstalace ovladace zvuku tyto prikazy:

net stop audiosrv
(volitelne) net stop AudioEndpointBuilder
net start audiosrv

S Windows 10 nejsou (nebyly)* plne kompatibilni ovladace zvuku Realtek, takze to takhle ruzne zlobi.

*Me to treba zacalo zlobit cca. po 24 hodinach pocitace v provozu a zminene prikazy pomohly vzdy treba na hodinu, ale nakonec jsem stejne musel restartovat. Nicmene uz asi 3 tydny to nepozoruju, ale pocitac malokdy jede vic jak 36 hodin v kuse, takze nemuzu rict, zda je to uplne pryc a Microsoft to opravil nebo se jen doba fungovani prodlouzila. Samozrejme u tebe se to muze projevovat malinko odlisne na jinem hardwaru nez mam ja.

Ahoj díky za tip, založím si to k vyzkoušení. Ono to dělá od té doby, co se notebook povýšil na Windows 10, takže už pár měsíců. Dnes, jak mi to donesli opět k pořešení, jsem prvně napsal tento dotaz a pak teprve jsem zkusil update na Windowsu, který k mému překvapení začal stahovat nějaký nový ovladač. Takže možná to nějak pořešili, já tohle totiž zkoušel i dřív a vždy mě odsekli s tím, že ovladač je aktuální a pracuje správně. Takže teď budu doufat, že to konečně u nich napravili, když je k dispozici něco nového. U výrobce notebooku totiž k W-10 žádný ovladače nejsou a odkazujou pouze na Windows update. Každopádně, pokud ten nový update nepomůže, vyzkouším ten tvůj tip. Ale momentálně je teda něco novýho k dispozici na Windows update, takže uvidím. Děkuji za nápovědu.

Urcite, Windows update jsou na Win10 v podstate nutnost. Jiste je mozne, ze zase neco updatem rozeserou (nenapada me mirnejsi vyraz), ale tich veci, ktere potrebuji opravit je na ciste instalaci hodne, takze urcite updatovat. Ja mam Win10 na pocitaci od rijna a ten posuv smerem ke stabilnejsimu chodu bez padu systemu je hodne znatelny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru