Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návrat k win 8.1 na notebooku Lenovo

Zdravim :) Koupili jsme notebook s win 8.1, aktualizovala jsem podle doporučení na win 10. Ale problém je v tom, že pořád něco blbne, např.vypadávalo nám wifi připojení (prozatím se zdá vyřešené vrácením starší verze ovladače) nebo třeba přestaly fungovat tlačítka u touchpadu (po návratu k pův. verzi ovladače se taky zatím zdá, že bude fungovat), rolování u touchpadu nefunguje stále a taky mi nejde přepnout na anglickou klávesnici (nevim ale, jestli třeba tu není jiný způsob přepínání než dřív - shift+alt ). Krom toho mi kdosi možná tady psal, že některé programy mají ve win 10 problémy, tiskárna mi při nastavování psala, že tento operační systém nepodporuje (usuzuju tedy, že asi proto mi třeba nefugují některé možnosti tisku).. Někdo mi ale zase říkal, že je win 10 dobrý. Tak jsem se chtěla zeptat jak se dá vrátit k 8.1 na nb Lenovo (v příručce je postup přes tlačítko Novo, ale nejsem si jistá, že to podle toho návodu dostatečně chápu..) a pak taky by mě zajímalo, pokud bych se vrátila k 8.1, zjistila ,že to např. problémy neřeší a že chci opět win 10, můžu to zase aktualizovat a nebo se na to ta aktualizace, co jsme získali při koupi, nevztahuje?

Předmět Autor Datum
Je třeba postupovat správně. Na již rozvrtaný systém pomůže jen tovární nastavení,nebo čistá instala…
pedrosso 05.03.2016 12:03
pedrosso
Tim je myšlené, že jsem to rozvrtala a teď to musim dát do továrního nastav. nebo že pokud bych ten…
Ha 05.03.2016 12:40
Ha
Tovární nastavení je stav NB jako při prvním spouštění,takže ano a pokud to bude vše plně funkční,ta…
pedrosso 05.03.2016 13:58
pedrosso
Děkuji :) A kdo je Vojta Lenovo Ambassador? Někdo komu můžu napsat tady?
Ha 05.03.2016 14:08
Ha
Občas tu přispívá,zkus ve starších příspěvcích na téma Lenovo mobil nebo notebook. Je tam na něj i k…
pedrosso 05.03.2016 14:12
pedrosso
Komentáře od něj jsem našla, ale jak ho kontaktovat nevim, na to jsem zatím nenarazila.. Ale děkuju,…
Ha 05.03.2016 15:10
Ha
Kontakt tady nemám, bohužel :-) Tazatelka nepíše o jaký model se jedná, bylo by fajn doplnit i tuto…
Vojta_L 05.03.2016 21:23
Vojta_L
Je to G 50-45.. Jestli to stačí takhle :) Podle pokynů jsem to zapnula, nainstaloval se tam teda win…
Ha 06.03.2016 09:30
Ha
To ne, aplikace od Lenovo můžou pryč, ty na funkčnost vliv nemají. V notebooku chybí ovladače. Část…
Vojta_L 06.03.2016 21:06
Vojta_L
Děkuji :) Na něco už jsem tam koukala a myslim, že jsem se ničeho nedobrala, ale jistá si už nejsem,…
Ha 08.03.2016 16:07
Ha
Tak jsem zatím postahovala všechno, co tam mělo v názvu "driver" a v popisku bylo, že je to pro win…
Ha 08.03.2016 18:17
Ha
Záleží o co přesně se jedná. Někdy ano.
Vojta_L 09.03.2016 21:06
Vojta_L
Tak nainstalováno vše co jsem stáhla.. Jestli je něco v lepším stavu než bylo zatím nevim, ale z toh…
Ha 08.03.2016 19:10
Ha
Napsal bych třeba na facebook Lenovo, kde by měl někdo poradit s instalací krok za krokem a případně… poslední
Vojta_L 09.03.2016 21:19
Vojta_L
Jelikož už byl jednou proveden upgrade na Win 10, tak v budoucnu je močné legálně tento systém zkusi…
Thunder 05.03.2016 13:15
Thunder
Pokud bych to pak chtěla aktualizovat, budu mít někde nabídku na aktualizaci třeba v nastavení nebo…
Ha 05.03.2016 14:07
Ha
Zaleží v jak daleké budoucnosti. Do konce léta bude nabízena aktualizace na W10 stejným způsobem. Pa…
Thunder 05.03.2016 16:27
Thunder

Tim je myšlené, že jsem to rozvrtala a teď to musim dát do továrního nastav. nebo že pokud bych ten návrat udělala špatně, pak by to tak dopadlo? Jinak, tovární nastavení by mi asi nevadilo..tedy jestli předpokládám správně, že by to byl návrat k tomu, jak nám pc dorazil při koupi.. Ale jde mi o to, jestli je šance, aby se tim vyřešily problémy o kterých píšu a taky jestli by v případě potřeby byla opět možnost bezplatné aktualizace na win 10. No a v neposlední řadě, jestli by byl někdo ochotný mi poradit jak na to nebo bych měla se snažit sehnat někoho, kdo to udělá za mě.

Tovární nastavení je stav NB jako při prvním spouštění,takže ano a pokud to bude vše plně funkční,tak lze znovu zkusit W10. Ty popisované problémy jsou velmi podivné. Vojta Lenovo Ambassador bude vědět víc.

Je to G 50-45.. Jestli to stačí takhle :) Podle pokynů jsem to zapnula, nainstaloval se tam teda win 8.1 a pak zase podle pokynů jsem to aktualizovala na win 10 (akorát teda jsem někde nechtěně odmáčkla to, že se mi tam nezachovaly ty Lenovo aplikace, ale to by na fungování nemělo mít vliv, ne?). Na zač. nám nefungovalo rolování touchpadu a nenačetla se myš nebo třeba flashka, tak jsme usoudili, že teda nefungujou usb..známý mi doporučil aktualizovat ovladače pomocí programu Driver Booster od té doby usb fungují normálně, rolování zatím ještě fungovat nezačalo, plus to dělá to co jsem psala nahoře.. Možná jsem tam něco zmatlala, možná ne, ale musela bych shánět někoho, kdo by mi na to kouknul, tak to radši zkoušim nejdřív takhle..

To ne, aplikace od Lenovo můžou pryč, ty na funkčnost vliv nemají.

V notebooku chybí ovladače. Částečně to vyřešil ten "Driver Booster", ale to opravdu není optimální řešení. Ovladače se stahují ze stránek výrobce. V tomto případě tedy doporučuji navštívit stránku support.lenovo.com a stáhnout a nainstalovat veškeré dostupné ovladače.

Tak jsem zatím postahovala všechno, co tam mělo v názvu "driver" a v popisku bylo, že je to pro win 10 (64-bit)..někde myslim, že jsem našla, že máme těch 64.. Je potřeba nebo k něčemu instalovat i to co nemá nasáno "driver" ? A ještě jeden dotaz..po instalaci bluetoth ovladače se mě ptaji, jestli chci instalovat bluetooth software..to je k čemu a má smysl to instalovat?

Pokud bych to pak chtěla aktualizovat, budu mít někde nabídku na aktualizaci třeba v nastavení nebo tak a budu postupovat jednoduše jako u té aktualizace, když byl pc nový? Nebo to budu muset řešit nějak složitěji?

A návrat na stránkách Windows jsem viděla, tam ale píšou, že si budu muset dohledávat sama ovladače (tu 30ti denní možnost už tam nemám, asi o chvilku, ale není tam). Proto jsem se ptala, jestli by někdo věděl přímo u Lenovo pc s tim předpřipravenym recovery key (nebo ja kpřesně se to jmenuje), tam by to mělo být asi už předpřipravený nějak, ale potřebovala bych nějaký blbuvzdorný rady a instrukce, bojim se ,že třeba když to prostě zkusim, tak pak najednou nebudu vědět co s tim :D

Ještě jedna docela důležitá věc, jestli je někdo schopný mi říct, jestli se návratem na 8.1 mohou vyřešit problémy, které jsem psala v původním příspěvku.. ?

Zaleží v jak daleké budoucnosti. Do konce léta bude nabízena aktualizace na W10 stejným způsobem. Pak může Microsoft provést změny. Vždy ale půjde si upgrade stáhnout. (to končí platnost upgrade zdarma) Kdo již jednou uprgrade provedl, může opět zdarma. Ostatní budou muset již platit.

Pokud máš obavy z průběhu recovery. Prohlédni si pár příkladů na Youtube, jak to probíhá.
Napiš do vyhledávače přesný název notebooku a připiš recovery. Třeba nenajdeš přesný typ, ale stačí i podobný. https://www.youtube.com/results?search_query=lenov o+recovery

Budou odstraněny ty problémy, které vznikly při přechodu na Win 10.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru