Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypinanie, zamŕzanie PC

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať v poslednom čase sa mi každý deň vypína počítač, takže ho zhruba takých 10 minút nemôžem rozbehať. Často sa mi nestihne načítať ani BIOS a už ho vypne akoby vypadol prúd. Taktiež som si všimla, že mi počas zapínania začne(nie vždy) pracovať chladiť čoraz výkonnejšie akoby šiel na plný výkon mysliac si, že sa mi prehrieva PC čo nie je možné, keďže sa iba spúšťa a potom to nakoniec padne, takže v podstate viem aj podľa správania chladiča dopredu predvídať, či mi počítač vypne alebo by sa mohol naštartovať. No ani to nie je 100%, ale akonáhle sa už dostanem do windowsu, vypínanie prestane. No tu nastváva druhý problém, že mi počítač často pri hrách zase zamŕza a ostane tak pokým ho nereštartujem. Preto si pomáham USB vetrákom, ktorý v podstate tento problém so zamrzanim zníži na minimum.Chcem sa opýtať môže mať zamŕzanie a vypínanie PC na svedomí chladič?? Alebo to môže byť zdrojom či iným komponentom?
Bol už aj v oprave ale tam nič nezistili, pretože im nezamrzol a vtedy sa ešte nevypínal, PC vysávam pravidelne, pretože kvôli zamŕzaniu nemôžem dať kryt a teda rýchlo zbiera prach, vymieňala som grafickú kartu a problémy stále pretrvávajú. Sledovala som aj teploty PC a tie sú tak 30-60 stupňov okrem grafiky ta máva okolo 70.

Zostava:
Windows 7 Ultimate 64-bit
AMD FX-9370 Eight-Core Processor
M5A97 LE R2.0 (Socket 942) doska
NVIDIA GeForce GTX 760
8,00GB Single-kanál DDR3 @ 802MHz RAM
932GB Seagate ST1000DX 001-1CM162 SATA Disk Device (SATA)

Veľmi pekne ďakujem za pomoc.:)

Předmět Autor Datum
A zabudla som dodať, že takú teplotu ma iba počas hrania, v pokoji ma omnoho nižšiu a zamŕza iba v h…
Veva001 09.03.2016 11:16
Veva001
Prehrieva sa grafická karta. Preveriť všetky chladiče či sa pri štarte počítača roztočia všetky lopa…
Ansam 09.03.2016 11:18
Ansam
Takže to vypínanie PC nespôsobuje zdroj? Všetky ventilátory sa točia aj chladič pracuje, má na staro…
Veva001 09.03.2016 11:48
Veva001
Grafická karta může mít vadu,ale pravděpodobnost vypínání je spíš zdroj. poslední
pedrosso 09.03.2016 11:53
pedrosso

Prehrieva sa grafická karta.
Preveriť všetky chladiče či sa pri štarte počítača roztočia všetky lopatky u všetkých chladičov a potom prekontrolovať aj pri používaní PC, či sa lopatky stále točia. Pri práci s PC trvale merajte teplotu (AIDA) až pokiaľ nezistíte čo sa tak extrémne prehrieva - až do zamrznutia PC.

===
Vytiahnúť grafickú kartu z PC a poriadne prefúkať - vyfúkať všetok prach z chladičov a z vnútrajška.

Takže to vypínanie PC nespôsobuje zdroj? Všetky ventilátory sa točia aj chladič pracuje, má na starosť chladiť iba procesor, počítač mám na stole položený a otvorený takže vidím doňho po celý čas. Na dotyk počas hrania býva bedňa v podstate studená a tá grafická karta práveže má nižšiu teplotu na starom počítači mala viac a ten nikdy nezamrzol. Navyše občas mi počítač stihne zamrznúť skôr ako sa do hry dostanem, tak za 10 sekúnd sa nemôže predsa prehriať, či? Keď niekedy to trvá aj 3 hodiny. Počítač čistím pravidelne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru