Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uchycení chladiče Fera 2

Dobrý den, minulý měsíc jste mi poradili se sestavou a všechno šlape, jak má. Jsem spokojený.
Proto je moje otázka spíš teoretická, v souvislosti se čtením o prohýbajících se procesorech Skylake. Když jsem instaloval chladič Fera 2, všiml jsem si, že ta středová příchytka i po dotažení visí ve vzduchu, nedolehne až k postranním plechům. Dál, že na levé straně z pohledu zepředu jde šroub utáhnout víc, chladič je pak mírně vyosen. Rozdělal jsem to celkem 3x, vypadá to, že procesor prohnutý nebyl a piny taky ne. Ale teď po měsíci dumám nad tím, jestli to mám dobře, když jsem levou stranu nedotáhl při posledním osazování úplně, kam až by šla, a jestli nemám koupit nějaký ochranný rámeček procesoru. Dá se nějaký v ČR sehnat? Jde mi o to, aby bylo uchycení stabilní a nic se časem nezničilo. Deska Z170A pc mate od MSI vypadá v pořádku, i když jsem taky četl, že jsou i lepší, že je šizená. Ale asi se to týká toho, že nemá zrovna super kaskádu. Na uchycení chladiče je dobrá, mechanicky se neprohýbá.
Dík za případné komentáře.

Předmět Autor Datum
Při montáži té středové příčky na chladič je třeba aby ty "čuplíky" zapadly do otvorů a potom rovnom…
M-Pol 11.03.2016 20:17
M-Pol
Děkuju, tohle video jsem taky viděl. Mám už novější typ, nemá ohnuuté konce středové příčky dolů, má…
vildas 11.03.2016 21:04
vildas
Pokud to dotáhneš rovnoměrně i s tím, že budou mezery přibližně stejné na obou stranách, chladič je…
M-Pol 12.03.2016 03:20
M-Pol
Mám to relativně rovnoměrně, levá by sice ještě šla o pár otáček utáhnout, ale už by šel chladič na… poslední
vildas 12.03.2016 14:39
vildas

Při montáži té středové příčky na chladič je třeba aby ty "čuplíky" zapadly do otvorů a potom rovnoměrně dotahovat obě strany.
viz:
watch

(netřeba nic dokupovat obava poškození CPU není namístě, tedy za předpokladu správné montáže a že nebudeš s PC "hrát fotbal")

Z170A Mate je nejlevnější deska s možností mírného přetaktu bez zvyšování napětí, je naprosto vyhovující pro tyto účely a o nějakém ošizení se mluvit nedá.

Děkuju, tohle video jsem taky viděl. Mám už novější typ, nemá ohnuuté konce středové příčky dolů, má je rovné. Místo v prostřed chladiče na šroubovák je zakryté černým plechem a středová příčka je nasazena už z výroby. Proto myslím, že je nasazena správně a rovně.
Viděl jsem jiné video, na stránkách výrobce. Udělal jsem to podle něho. Jen jsem byl zaskočený, že jedna strana jde utáhnout o několik otáček víc jen rukou. A chladič je pak nakřivo. Protože jsem ji raději nechal volnější, ale v rovině, přemýšlím, jestli to mám dobře. Na doraz se to bojím nechat utažené, aby nepraskl procesor. Navíc, když je nakřivo, tak vypadá, že to není dobře osazené.

Pokud to dotáhneš rovnoměrně i s tím, že budou mezery přibližně stejné na obou stranách, chladič je funkční/rovně a relativně pevně, tak není třeba to rvát na doraz = přítlak bude dostatečný.
(jen bych pro jistotu zkontroloval po ohřátí a zchladnutí/druhý den znovu to dotažení, popřípadě o polovic otáčky dotáhl)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru