Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návrh tabulek na dotazníky (PHP+MySQL)

Do databázy potrebuješ uložiť údaje o ankete (=dotazník), pričom každá anketa pozostáva z niekoľkých otázok. Každá otázka má niekoľko možností, ako odpovedať. To sú zatiaľ tri tabuľky - anketa, otázka, možnosť. A nakoniec si potrebuješ zapamätať, ako respondenti vlastne hlasovali.

Ak nepotrebuješ vedieť, ako vyplnil anketu jeden človek (čiže nepotrebuješ z ankety zistiť, že napr. človek, ktorý si pri prvej otázke vybral prvú možnosť, si vybral pri druhej otázke tretiu možnosť), tak by som použil návrh od foltyna (plus v tabuľke možných odpovedí by pribudol stĺpec pre počet hlasov za danú možnosť). Inak budeš potrebovať ďalšiu tabuľku, ktorá bude združovať konkrétne odpovede každého respondenta.

Predpokladal som, že pre každú otázku existujú možnosti, z ktorých si respondent vyberá, t.j. nemôže v dotazníku odpovedať nejakým textom. Ak by mohol, tak by to bolo o málo zložitejšie.

Takže najprv si musíš zodpovedať na tieto otázky:
- Potrebuješ združovať odpovede respondentov?
- Môžu respondenti odpovedať na niektoré otázky slovne?

Návrh tabuliek bude trochu odlišný, ak budeš chcieť mať možnosť znovupoužiť zadanie jednej otázky vo viacerých anketách. Otázkou je, či by sa táto možnosť pri tvorbe ankiet naozaj využila.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny