Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký zdroj pro nenáročný počítač

Budu kupovat nový počítač se spotřebou do 70W MAX a zajímalo by mně, jestli když koupim 500W (do budoucna), tak bude účinnost zdroje stále dobrá a ne <60%. Většinu času to pojede tak do 30W. Mohli byste mi kdyžtak doporučit nějaký ATX zdroj, který bych tam mohl dát? Díky.

Předmět Autor Datum
Gold zdroje at uz Seasonic nebo Chieftec a asi i par dalsich maji vybornou ucinnost, ale neco stoji,…
RedMaX 13.03.2016 15:24
RedMaX
Četl jsem, že se snižujícím se vytížením se snižuje i účinnost, proto se chci zeptat, jestli je lepš…
pepíkruml 13.03.2016 15:47
pepíkruml
http://www.hafnet.cz/jak-poznat-certifikovanou-uci nnost-pocitacoveho-zdroje
pedrosso 13.03.2016 15:50
pedrosso
díky
pepíkruml 13.03.2016 16:07
pepíkruml
Urcite je lepsi koupit kvalitnejsi zdroj klidne s vetsima wattama, pokud vis, ze je v budoucnu vyuzi… poslední
RedMaX 13.03.2016 17:03
RedMaX

Gold zdroje at uz Seasonic nebo Chieftec a asi i par dalsich maji vybornou ucinnost, ale neco stoji, takze otazka na doporuceni zdroje je, kolik do toho chces investovat. Pod 2K zadnej Gold nekoupis, ale da se treba koupit OEM Seasonic za 1500, kterej do kancl PC (rozumej nizka spotreba) staci nebo jeste levneji i Chieftec iArena.

Urcite je lepsi koupit kvalitnejsi zdroj klidne s vetsima wattama, pokud vis, ze je v budoucnu vyuzijes. Gold zdroje maji slusnou ucinnost i pri nizsim vytizeni a take je to od vyrobce a modelove rady ruzne.

Ze by se ten mene vykonny zdroj zaplatil sam diky lepsi ucinnosti je silne nepravdepodobne. Kdyz si spocitas cenu za silovou elektrinu, na to si dej pripadne pri vypoctu pozor, protoze se casto dela chyba, ze lidi pocitaji s celkovou cenou elektriny, kde je ale i pausalni slozka, zjistis, ze prilis neusetris. A to je v parlamentu ted navrh, ktery jestli projde, tak to bude katastrofa, protoze pausalni slozka ceny elektriny bude delat cca. 4/5 celkove ceny, takze se v podstate prestane vyplacet vypinat pocitac, kdyz jde clovek do prace, na noc apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru