Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vypálit ISO soubor

ISO obraz se "nespouští".

Je to bitová kopie fyzického média. Tj. nějaký program načetl CD nebo DVD bit po bitu a uložil tento "obraz" média do souboru. Z tohoto důvodu je výraz "spouštět" velmi nevhodný, neboť se vztahuje na tzv. spustitelné soubory, tj. soubory instrukcí procesoru s pevně daným formátem.

To na úvod.

Dále: vypálení ISO obrazu (též ISO image) se děje jinak než vypálením tohoto obrazu jako souboru. Každý vypalovací program na to má specifickou položku nabídky, např. Nero6 a vyšší v menu Rekordér -> Vypálit image; u starších verzí byla tato nabídka v menu Soubor. Nero Express (též OEM, též tzv. "Nero pro blbé") má přímo volbu v hlavním menu (taková žlutá složka, je poslední).

Tzv. přimountování (též připojení) ISO obrazu umí mnoho programů, ale zcela bezkonkurenční je DaemonTools, který je zcela zdarma (ale obsahuje spyware -- nicméně VIDITELNĚ a lze jej při instalaci vyloučit-- spyware s DT si naistalují jen ty největší lamy, které si nic jiného ani nezaslouží, protože nečtou a jen klikají NEXT, NEXT!). Přimountování slouží k tomu, abys mohl ISO obraz připojit v jeho souborové formě, tedy z HDD (ale i vypálený jako soubor na CD/DVD). Výhoda takového řešení je, že si např. můžeš zazálohovat všechna instalační CD na jeden DVD, případně hrát hru vyžadující CD v mechanice (to nesnáším!) tak, že to není potřeba, apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny