Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na čtverečky místo textu?

:.(:-(SOS - Zpracovávaný text v MS Wordu a obrázky důležité práce jsem poctivě ukládal a zálohoval na novém PC, i mimo něj na DVD. Po 6 měsících vyvstaly potíže, havarovala grafická karta. Po vyměnění za stejnou, jsem nevyšel z nemilého překvapení: Místo textu a obrázků samé čtverečky! Najde se někdo, kdo pomůže? Mají na to existovat nějíké převaděče - ale jaké (?) a kde je stáhnout (?)

Předmět Autor Datum
Obsah WORD dokumentu nesouvisí s grafickou kartou. Zejmě se ti podařilo Word dokument "nabourat" - m…
Jan Fiala 14.05.2007 14:25
Jan Fiala
s obrázky je to horší, údajně je spolehlivě likviduje zapnutá funkce "rychlé ukládání". taky se nevy…
lední brtník 14.05.2007 16:10
lední brtník
;-);-) Lední brtníku, především tobě, dík za pomoc; delší čás jsem byl mimo, k pc se dostávám až nyn…
Ještěrka (smutná) 10.06.2007 09:48
Ještěrka (smutná)
Ehm, no tak to sme zvedavi na tu napravu. Pouzi zalohu z DVD.
MM.. 10.06.2007 12:54
MM..
Malá rada pro příště: obrázky do dokumentu nevkládat "přímo", ale prvně si takovej obrázek ulož na d…
Pavel 10.06.2007 09:59
Pavel
Možná že se ti povedlo vymazat nějaký font. Já bych zkusil si označit malý blok textu a nastait font… poslední
ODE mně 13.06.2007 23:58
ODE mně

s obrázky je to horší, údajně je spolehlivě likviduje zapnutá funkce "rychlé ukládání".
taky se nevyplácí ukládat rozsáhlý dokument s mnoha změnami na flashku, ale vždy na disk a až nakonec jej kopnout na klíčenku.

jestli máš normální správce souborů (salamander, totalcmd), prohlédni si obsah souboru klávesou f3. pokud v něm nalezneš svůj text (celý), šel by asi zrestaurovat v nějakém ascii editoru, samozřejmě se ztrátou formátování.

nebo jde od ms stáhnout prohlížítko dokumentů wordview - snad zobrazí něco víc než word, a šlo by to přes schránku zrestaurovat do nového word dokumentu - pokud není z nějakého důvodu vadná už výchozí šablona normal.dot.

taky pokud znáš někoho s open office, můžeš zkusit načíst dokument u něj, třeba pochodíš líp.

jen dotaz na okraj: při zobrazení čtverečků místo textu ti lišta s fontem ukazuje jaké zrovna použité písmo? jde označit část textu a aspoň pro zobrazení bez ukládání nahradit nějakým typickým (arial, times roman)?

;-);-) Lední brtníku, především tobě, dík za pomoc; delší čás jsem byl mimo, k pc se dostávám až nyní; zvláště závěr tvých rad mi připoměl, že znám někoho, kdo by mi mohl pomoci, i když je v zahraničí; spojil jsem se s ním a vše mu dopodrobna popsal; prohlásil, že by to neměl být problém, že až přijede vbrzku na dovolenou, že to určitě napraví! Ještěrka již ne (smutná) :)):))
:>:Ještě jednou všem za snahu mi pomoci:)):))

Malá rada pro příště: obrázky do dokumentu nevkládat "přímo", ale prvně si takovej obrázek ulož na disk a teprve pak ho vkládej do dokumentu. Když se dokument zničí a obrázky z něj nepůjdou dostat, máš je vždycky ještě jako samostatný soubory. Wordu se prostě věřit nedá.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru