Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí disk nebo box na disk s přepínačem ochrany proti zápisu

Firma jsem já, takže by to šlo stejně z mé kapsy a musel bych mít minimálně 2 NASky nebo jednu přenášet sem a tam. Externí disk nebo interní disk v boxu je pro takový případ mnohem jednodušší.

100% jistotu o zdraví PC nemá člověk nikdy, viz můj případ, 15 let prakticky bez viru a pak hned taková patálie a všechna data v čudu. Naštěstí měl autor viru slitování, tak doufám, že je po zazálohování v pořádku rozšifruji.

Pro mě je jednodušší a mnohem bezpečnější udělat zálohu z jiného OS nebo bootable Acronisem, kdy může být v PC 10 Windows viru, pro zálohy na externím disku to nepředstavuje žádné nebezpečí. Pro načtení zálohy nebo konkrétního souboru ze zálohy mohu externí disk HW přepnout do režimu Read Only, takže zase žádné nebezpečí nehrozí. Je to až tak blbé řešení? Neříkám, že je to na věčné časy, spíše momentální nouzovka, ale mně to přijde jako nejjednodušší a nejrychlejší řešení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny