Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí disk nebo box na disk s přepínačem ochrany proti zápisu

Jenže s uživatelským účtem se v XP normálně pracovat nedá, neustále si to žádá administrátorská práva a po chvilce neustálých odhlašování, přihlašování a restartů to člověka přestane bavit. Kromě toho, pokud chci nějaká data používat, stejně je musím mít pod uživatelským účtem a tím pádem k ním má přístup i virus.

Myslím, že stínové kopie XP nemá, alespoň první zmínku o nich jsem našel až u Vist. Windows XP mají sice body obnovení, ty ale sofistikovanější viry mažou, takže je nelze použít a mám dojem, že stejně neobnovuji předchozí verze uživatelských dat, ale jenom systému.

Dvě zálohy všech mých PC na externích discích, ideálně s HW ochranou proti zápisu, jedna doma a druhá v kanceláři, jsou pro mě praktičtější než přenos s pomocí flashky, protože často předem nevím, že některý ze souborů, který je na jiném PC budu potřebovat.

Domácnost zavirovanou nemám, jenom 1 důležitý pracovní PC, ale domácí PC ani nezapínám, dokud nejdříve nevyřeším jeho otestování a offline zálohu na externí disk. Bohužel tam jsem zatím zkolaboval na nekonečných Data Aplikací, přes které se Kaspersky Rescue Disk a Robocopy nedostaly. U Robocopy by možná pomohl přepínač /XJ, který jsem tam neměl, ale raději bych jej nejdříve zazálohoval přes Dolphin, který se obávám, že zase skončí na zacyklených Data Aplikacích.

Zatím ale primárně řeším ten pracovní PC, který se snažím maximálně zazálohovat než na něj pustím decryptovací program. Typ viru již vím a mám dokonce i decryptovací program a klíč od tvůrců viru.

Mimochodem, při zálohování jsem objevil vadný sektor disku. Mám jej opravit chkdsk, pak znovu udělat zálohy (Dolphin, Acronis Disk, Acronis Files) nebo na něj pustit decryptovací program hned? Z dopisu od tvůrců viru jsem pochopil, že decryptování se musí provést přesně a kompletně, jinak o soubory přijdu a samotný virus byl kvůli chybě ukončen prostředky Windows (kvůli vadnému sektoru nebo chybě v samotném viru?). Z druhé strany si zase pamatuji, že v minulosti byly některé viry i programy, které při instalaci schválně označovaly vadné sektory na disku a pokud je nenašly při spuštění, tak nefungovaly (programy) nebo spustili nějakou destrukci (viry).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny