Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí disk nebo box na disk s přepínačem ochrany proti zápisu

To je právě chyba, že nečteš pořádně mé odpovědi a pak píšeme každý o něčem jiném. Já o nouzovém nahrnutí uživatelského "hnoje" z různých PC/NB, které jsou s různým OS, na různých místech a v různých sítích, na externí médium a v co nejbezpečnějším přístupu do něj v případě potřeby, Ty o správném a pravidelném zálohování jednoho PC nebo jedné sítě.

Síť je v mém případě 1 PC v práci připojený k routeru a kromě něj jsou v síti už jenom síťové tiskárny a multifunkce, mobilní telefony, tablet a občas NB. Doma je to +- stejné, akorát tiskárna je jenom lokání. Používám XP Home a Vista Home. Uživatel a administrátor toho všeho jsem já a když jsem kdysi na XP zkoušel pracovat pod omezeným účtem, tak to bylo dost omezující a frustrující. Stačilo když jsem potřeboval něco nainstalovat nebo sáhnout do složky jiného účtu a už na mě PC řval, že na to nemám právo a že se mám přihlásit jako vlastník účtu. Logicky jako majitel a skoro stále jediný uživatel daného PC nechci být neustále omezován systémem a nechci mít 10 různých účtu pro různé situace.

Takže jak jednoduše a snadno vyřešit situaci, kdy potřebuji co nejbezpečněji pracovat na jediném PC v síti, chci mít přístup ke všem uživatelským datům na disku a současně chci, aby brigádník, který na PC občas vyřizuje agendu v době mé dovolené, měl přístup jenom k datům, které má jenom na svém účtu? Citlivá část dat je na mém účtu s administrátorskými právy, obecná část dat je na obecném účtu s omezenými právy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny