Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhrada za nVidia Quadro FX 1500...

Dobrý večer,

dneska mi tak na 1 a půl nohy odešla do křemíkového nebe grafická karta nVidia Quadro FX 1500 (kreslilo to po obrazovce takové hezké vzorečky a ani operační systém nechtěl naběhnout) v počítači HP Dx7300 Microtower PC. Momentálně běžím na integrované grafické kartě na desce, každopádně ale hledám náhradu. Počítač jsem dostal od bráchy jako vyřazený z firmy, grafika byla na modelování v AutoCADu (on v tom pracuje pořád), což já rozhodně dělat nemíním. Na počítači pracuji spíše takovou kancelářskou prací (internet, Word, Excel atd....) a občas upravuji fotky v Zoneru nebo v Picase, případně ještě úprava videa, ale to spíš když se nudím. Otázka je tedy taková, zda byste mi mohli něco doporučit, klidně i bazarového, je mi to celkem jedno, hlavně, ať to není nic drahého, proto mi nevadí bazar.

Díky všem za doporučení, Jakub Michálek.

Předmět Autor Datum
Zdravím, pro kancelářskou práci by měla integrovaná grafika stačit. Pokud to je pomalé, pak je potře… poslední
Mayhem 04.04.2016 21:56
Mayhem

Zdravím,
pro kancelářskou práci by měla integrovaná grafika stačit. Pokud to je pomalé, pak je potřeba se poohlédnout po něčem, co utáhne zdroj, má to GDDR5 (na nějaké normální frekvenci >4000MHz) a vejde se do bedny.

Vhodná je tedy grafika bez přídavného napájení, s TDP kolem 50W a malých rozměrů. Z nových grafik by měla být dobrá třeba:
http://www.czc.cz/sapphire-r7-240-1gb-gddr5-with-b oost/138430/produkt

Bazarové si podle těch kritérií najděte sám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru