Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pc - tv obraz je barevny ale ne ostry

obraz na tv ma hlavne za pismeny velke bile cary totez se opakuje u obrazu vse jako by melo bilo modre cancoury z leva do prava, na monitoru je vse jako britva, propojeni je pres tv out s video cabelem a nastave ni je pal ,ostrost na tv plna.uz nevim co dal

Předmět Autor Datum
Značka a typ grafické karty? Jak je kabel dlouhý? Je to SCART nebo S-Video? Zkus jiný kabel....
host 16.05.2007 12:38
host
delka kabelu 1 metr, s video z pc do svideo vstupu na scart do tv, gg karta nvidia 5200
konicek 16.05.2007 12:53
konicek
do svideo vstupu na scart Tuhle část nechápu. Kabel je originál kupovaný nebo homemade? Je kvalitn…
host 16.05.2007 12:57
host
to je scart ktery ma 4 vstupy svideo,levy a pravy zvuk a video, vystup je scart (hreben) , ma to i p…
konicek 16.05.2007 13:04
konicek
No když ti obraz z ostatních zařízení (DVD) funguje OK, tak chyba nejspíš nebude v televizi, ale poč…
host 16.05.2007 14:35
host
Nejako nechapem ten tvoj popis to "hlavne za pismeny velke bile cary", skus to popisat lepsie ze co… poslední
MM.. 16.05.2007 15:28
MM..

to je scart ktery ma 4 vstupy svideo,levy a pravy zvuk a video, vystup je scart
(hreben) , ma to i prepinani ze je mozne pouzit vstupy a vystupy obracene.
kabel by mel byt ok vyzkousel jsem 3 a na ostatni devices jako dvd funguji bez problemu, repraky a podobne nejsou v dosahu. myslim ze chybicka je v tv ale jen chci byt jist ze jsem neminul neco v nastaveni.

Nejako nechapem ten tvoj popis to "hlavne za pismeny velke bile cary", skus to popisat lepsie ze co tymi ciarami myslis. Ako su dlhe? Su biele alebo ake?
Na TV nenastavuj ostrost na maximum (to moze pripadny nekvalitny signal z grafiky este zhorsit), skus nastavit na TV normalne hodnoty (ziadne upravy signalu, ziadne ostrost plus ani odstranovanie sumu nic podobne).

Cez PAL nemozes cakat zazraky, efektivne(s ostrymi prechodmi biela-cierna) dosiahnes cez PAL rozlisenie tak 360 x 250, TV nie je monitor. Takze na TV nikdy nebudes mat obraz ostry. Ale to co popisujes (biele ciary?) nie je v poriadku. Moze byt problem v grafike, alebo v nastaveniach ovladaca alebo v kabli (v tom ze z SVideo signalu vytvaras nejakym divnym kablom composite signal). Nemal si ku grafike original redukciu svideo->cinch(to je taky okruhly s jednou dierou uprostred)? AK ano tak ju pouzi a pouzi potom kabel cinch-scart. Skus aj iny vstup TV.
V nastaveniach grafiky (pravy klik na plochu - karta rozsirene - tlacitko rozsirene - tam si najdi kartu kde su nastavenia TV vystupu, pozri si co vsetko sa tam da nastavit, ak su tam rozna PAL tak nastav "PAL BG/DK", ak tam mas nejake dodatocne anti-interlace filter tak ho vypni, apod, pohraj sa s tym). Typ signalu ak mas nastavenie auto/svideo/composite skus vsetky moznosti.

P.S. ako to mas vsetko (PC, DVD, atd) do TV pozapajane? Skus povytahovat vsetko z TV vcetne anteny, a zapoj len PC do TV konektora kde mas obvykle DVD. Inac DVD ide asi cez scart cez RGB signaly nie cez PAL takze to je uplne ina kvalita... Skus aj vsetky mozne vstupy TV je mozne ze jeden vstup je uz nanic (vyschnute oddelovacie kondenzatory apod)... Ak mas sony TV tak to poznam kupil som za babku jeden pokazeny sony TV, a tolko vyschnutych kondenzatorov v jednom zariadeni ako u tej sony som este vzivote nevidel. To ich musi sony asi vo vyrobe schvalne nahriat na 100°C na tyzden, aby vydrzali len jeden den po koniec zaruky a potom cau, proste takzvane "kurvitko" :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru