Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nejlépe odstranit ransomware (šifrovací virus) z infikovaného PC?

Já to řeším takto:

1. Všem svým zákazníkům nastavím omezený účet, nastavím práva aby mohli fungovat, vysvětlím princip funkce a efektivní ovládání počítače.

2. Pokud se jim vyskytne problém na takto nastaveném PC, řeším problémy v rámci záručního řízení a/nebo podpory zdarma - je toho tak málo, že to ani nemá smysl řešit fakturací (obvykle se jedná o instalaci méně kvalitních SW, které ani v roce 2016 neumí správně použít Windowsovskou adresářovou/registry logiku; naštěstí je takových aplikací už naprosté minimum) . Ti, co si na to zvykli, už chodí rovnou za mnou a chtějí nastavit stejně i ostatní PC, protože zjistili, že jim vše funguje, že mají rámcově zabezpečený počítač a případné problémy jdou řešit velmi rychle a efektivně. Podotýkám, že drtivá většina takových PC není nikdy reinstalována, není pro to totiž důvod (pokud neumře např. HDD/SSD).

3. Ti, co si říct nedali, popř. mají někde poblíž tzv. "sebevědomé samoadminy", si počítač dříve či později rozeserou pomocí virů, cleanerů, instalací nelegálního SW apod., tak těm samozřejmě účtuju běžnou taxu za opravy PC. Nejlepší je pak diskuse s takovým samoadminem, používá úplně stejně dementní argumenty jako ty, jege. ;-) Čiší z nich přebujelé seběvědomí a naprostý nedostatek základních znalostí administrace Windows.

A co se týká tvé otázky na použití dešifrovacího toolu: spustit aplikaci umí každý dement. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny