Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je nezbytný SP1 ve Win 7 kvůli bezpečnosti?

Přeji pěkné čtvrteční dopoledne

a poprosím o vaše názory či potvrzení, zda je opravdu ne/zbytné instalovat SP1 na Windows 7, co se týče bezpečnosti, především el. bankovnictví. Kdesi jsem totiž četla (troufám si tvrdit, že možná dokonce i tady na poradně), že bez SP1 se člověk obejde. Mám HP edici.

Chystám se zkoumat možnosti a učit se virtualizace na stolním PC s Windows 7 HP 64-bit a protože to zaručeně nedám za den či dva, potřebuji používat záložní ntb s Win 7 HP 32-bit. Na obou strojích instaluji pouze aktualizace zabezpečení a všechno ručně, vyjma veškerých aktualizací týkajících se IE, protože ten vůbec nepoužívám. O existenci virů vím víceméně pouze z doslechu :-D. Ale přesto pokládám tuto otázku: stačí to nebo opravdu tam mám nacpat SP1?
Moc dík předem za váš čas :-)

Předmět Autor Datum
A na tom virtualizovaném stroji potřebujete používat internetové bankovnictví? Samozřejmě, že se bez…
Kurt 07.04.2016 09:12
Kurt
Ano, budu to potřebovat (a než si stolní PC "zvitualizuji" do použitelné podoby, tak bankovnictví po…
Joan 07.04.2016 09:19
Joan
SP jsou aktualizace, které se instalovat vyplatí. Vzpomínám na Windows XP, které byly před SP prakti…
Kurt 07.04.2016 09:36
Kurt
práve SP1 pre win7 pokial to chceš na internet bankovníctvo je nevyhnutnosťou,boli tam zaplátané die…
audax 07.04.2016 12:02
audax
Vřelé díky Tobě, toto jsem potřebovala slyšet, abych se k instalaci rozhoupala. Dám na Tebe a děkuji… poslední
Joan 07.04.2016 12:19
Joan

Ano, budu to potřebovat (a než si stolní PC "zvitualizuji" do použitelné podoby, tak bankovnictví potřebuji i na záložním ntb).
Když něco instalovat nemusím, tak se tomu raději vyhnu. Mám totiž stále v živé paměti dávné instalace kumulativní aktualizace pro IE10, na 2 strojích dokonce, kdy po jejich instalaci oba počítače zamrzaly a chovaly se nepoužitelně. Na detaily si už nevzpomínám, ale ten nepříjemný pocit, že mě snad nemine přeinstalace systému ve dvou PC, ve mně už zůstal. A SP1 je zaručeně větší aktualizace než kumulačka pro IE, a navíc jsem i četla v diskuzích problémy s instalací SP1 na Win 7.
Tak proto jsem na vážkách...

SP jsou aktualizace, které se instalovat vyplatí. Vzpomínám na Windows XP, které byly před SP prakticky nepoužitelné - padaly, způsobovalo to problémy s poškozením registrů, atd. Na Windows Vista zase bez SP bylo jakékoliv kopírování souborů velmi zdlouhavá zábava. Nevidím důvod neinstalovat SP. Že se instalace nemusí podařit je fakt, ale to platí u jakéhokoliv software.

práve SP1 pre win7 pokial to chceš na internet bankovníctvo je nevyhnutnosťou,boli tam zaplátané diery ohladne ochrany systémovej cache počas behu systému-to je jedna z kritických záležitostí pri používaní takých vecí ako internetové bankovníctvo,takže pokial to bude využité na takéto účely,inštaláciu SP1 osobne vrelo odporúčam...na bežné domáce použitie sa bez SP1 žiť dá,ale pokial chcete využiť takéto záležitosti,ako internetové bankovníctvo,tam by to bolo vyslovené riziko,rovnaké ako nosenie na papieriku napísaný PIN spolu s bankomatovou kartou v peňaženke alebo vo vrecku....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru