Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zablokování mobilu

Zdravím, pokud byla dcera na mobilu přihlášena skrze Google účet, můžete se pokusit o vzdálené vymazání zařízení. To bude fungovat pouze, pokud se zařízení samo připojuje k internetu. Postup pro vymazání zařízení je následující:
1. V počítači nebo mobilním prohlížeči přeji na adresu www.google.com/android/devicemanager
2. Ať se přihlásí k účtu Google, který dříve přidala do zařízení.
3. Pokud vlastní pod jedním mailem několik zařízení, vyber šipku vedle názvu zařízení, do kterého se nemůžete dostat. Správce zařízení Android zobrazí přibližnou polohu zařízení na mapě.
4. Vyber možnost Vymazat. Upozorňuji, že tato možnost ze zařízení vymaže veškerá data, například aplikace, fotky a hudbu.
5. Poté, co zařízení vzdáleně vymažete, jej můžeš znovu nastavit pomocí účtu Google a nového zámku obrazovky.

Pokud se zařízení stále nedaří odemknout, můžeš v něm obnovit tovární data. To provedeš stisknutím kombinace tlačítka pro zapnutí a tlačítka pro snížení hlasitosti při vypnutém zařízení. V nabídce, která se zde objeví vyber "Factory reset". V této nabídce se pohybuje tlačítky pro úpravu hlasitosti a výběr se potvrzuje stisknutím tlačítka pro zapnutí.
Po obnovení zařízení jej můžeš znovu nastavit pomocí účtu Google a nového zámku obrazovky.

Obě tyto možnosti ze zařízení vymažou veškerá data (například aplikace, fotky a hudbu). Všechna data uložená na dceřiném účtu Google budou obnovena. Všechny aplikace budou odinstalovány a jejich data vymazána.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny