Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může nová verze Biosu na notebook zvýšit otáčky chlazení?

Zdravím,

před týdnem jsem si koupil nový notebook (Lenovo Y700) s tím, že mi včera dvakrát po sobě z ničeho nic ve Win 10 zčernala obrazovka a notebook nereagoval. Vyřešilo se to až vypnutím a zapnutím notebooku, ale přesto mě to trošku vylekalo, jestli třeba nemůže být vadná Gr. karta, nebo displej.

Pak jsem ale na netu našel fóra anglicky hovořících, kde docela dost lidí popisovalo podobný problém s tím, že někde ke konci tam nějaký člověk od Lenovo poslal link na oficiální stránku, kde tento problém popisují a doporučují nahrát nové ovladače zvukové karty a nejnovější verzi BIOSu.

A tak jsem to provedl, říkajíc si, že novější verze BIOSu přece nemůže uškodit a BIOS nainstaloval (Ano, jsem si vědom do jakého rizika jsem šel, že se to celé mohlo pokazit, protože instalace nového BIOSu není legrace), ale vše jak se zdá dopadlo v pořádku, jen jsem posléze všiml, že větráček chlazení jede o trošku hlasitěji, než jel předtím.

Možná to může být jen mé zdání, ale předtím větráček při běžném fungování (brouzdání po netu, atd), nebyl skoro slyšet a rozjel se malinko třeba při spuštění nějakého videa, ale aktuálně mám pocit, že ten větráček jede nějak permanentně a ač to není nijak hrozný zvuk, říkám si, jestli za to nemůže ta novější verze BIOSu..

Nemáte s tím nějaké zkušenosti?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny