Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem frekvence procesoru

Halelujah všem.. řeším problém se kterým si pro změnu nevím rady a tak budu doufat, že se najde chytřejší človíššek tady .
Na motherboard Cuba MS-7301 s Intelem 4 550 jsem nainstaloval windows XP. Vše proběhlo v pohodě, ani moc netopí, jen se mi procesor identifikuje pod různou taktovací frekvencí.. krom skutečných 3,40 GHz také 7,65, 6,89 apod.... Stáhnul jsem poslední ovladače na chipset, několikrát jsem si ověřil na webu výrobce desky, že podporuje tento model procesoru a nakonec jsem i flashnul bios na poslední verzi starou asi dva měsíce... a NIC.
Nemá někdo podobnou zkušenost, případně radu jak problém vyřešit? tedy krom toho že budu instalovat Linux, případně bednu vyhodím z okna... nebo věnuji bezdomovcům apod... dík

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kde se ti procesor identifikuje pod různou frekvencí - v jakém programu? V čem ti to konkrétně vadí…
host 18.05.2007 22:32
host
ve vlastnostech windows XP SP2, problém je v tom, že to zpomaluje počítač... a to velmi radikálně. P…
Patrik 18.05.2007 23:29
Patrik
Ako presne ti to CPU identifikuje? Urcite ti tam nevypise ze procesor "7,65" alebo co si pisal do ot…
MM.. 19.05.2007 16:31
MM..
Detekuje se jako Intel Pentium 4 CPU 3,40 GHz a hnedka pod tim je 5,69 GHz (například, ten druhý úda…
Patrik 19.05.2007 19:20
Patrik
No, nieco ti tam blbne ale urcite nejde CPU na 7GHz. Blbne to meranie. Win si instaloval nacisto, na… poslední
MM.. 21.05.2007 13:20
MM..

ve vlastnostech windows XP SP2, problém je v tom, že to zpomaluje počítač... a to velmi radikálně. Podobný problém jsem už viděl, jednalo se o northwood.... jen nevím, jak to ten kolega vyřešil a už je mimo. Také se mi ukazuje procesor jako by byly dva, nevím jestli to je v pořádku.

Ako presne ti to CPU identifikuje? Urcite ti tam nevypise ze procesor "7,65" alebo co si pisal do otazky. Tak to aspon napis spravne ze co presne sa ti nepaci, ked chces radu.
Nic nespomaluje pocitac, vsetko je v poriadku, dokonca aj to ze ho identifikuje ako dva (mas tam hyperthreading alebo dualcore)

No, nieco ti tam blbne ale urcite nejde CPU na 7GHz. Blbne to meranie. Win si instaloval nacisto, na tom PC? Moze to byt aj SW problem - napr. ze niektory ovladac prilis dlho zablokuje Win alebo co, skusil by som aj upgradovat BIOS, clear CMOS, potom do BIOSu a load defaults, ciste Win a ovladace k doske a ku vsetkemu HW co v tom mas. V BIOSe skus vypnut hyperthreading, nie som si isty ako Win mera tuto frekvenciu ak je tam hyperthreading alebo dualcore CPU. Ake presne Win mas, XP home alebo profesional?
Mozes skusit aj v BIOSe zakazat HPET (high performance event timer) ci sa nieco zmeni.

P.S. ak vsetko ostatne funguje spravne tak to neries. Frekvenciu CPU si mozes pozriet/menit napr. programom speedswitchXP (predpokladam ze mas WinXP)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru